Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Over en uit voor de Mazda 6

Geschreven door Yeelen Möller op 27-01-2023

... althans, in België toch, want onze markt zit bij de ongelukkigen die geen recht meer hebben op een nieuwe Mazda 6. En op een rechtstreekse opvolger moeten we ook al niet hopen.

Overzicht :

Na een mooie carrière van een dikke 10 jaar mag de Mazda 6 op pensioen, of toch gedeeltelijk. De grote berline en break zijn namelijk in sommige markten uit het gamma van de Japanse constructeur gehaald, en daar zit België ook bij, naast onder meer het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Op andere plekken, zoals Nederland, kan je hem wel nog gewoon bestellen.

Geen opvolger

We hoeven onze adem ook niet in te houden voor een rechtstreekse opvolger: hoewel daar eerder wel sprake van was, heeft Mazda zich met zijn nieuwe achterwielaangedreven platform voorlopig enkel gericht op SUV's zoals de CX-60 en de CX-80 met drie zitrijen, die binnenkort wordt voorgesteld. En dat is jammer, want een luxueuze break met plug-inhybride aandrijflijn zou nog gescoord kunnen hebben in België.

Toch was het wel degelijk tijd voor de huidige Mazda 6 om afscheid te nemen. Het model kwam al in 2012 uit en werd in leven gehouden via diverse facelifts, maar de technologie aan boord en de motoren konden niet meer mee met het premiumsegment waarin Mazda nu wil meespelen. Een comfortabele, fijn sturende en vaak compleet uitgeruste berline of break was het wel, een ras dat steeds meer met uitsterven bedreigd lijkt te worden...

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten