Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Seat: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 22-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Seat

Er werden in België vorig jaar nog altijd heel wat meer Seats dan Cupra’s verkocht, maar het is wel de bedoeling dat die rollen in de nabije toekomst worden omgedraaid. In 2023 viel er bij Seat dan ook nauwelijks nieuws te rapen, terwijl er voor Cupra net overuren werden gedraaid. 

SEAT ZOU NOG TOT HET EINDE VAN HET DECENNIUM AUTO’S BOUWEN.

Het stopt echter nog niet meteen voor Seat, want grote Volkswagen-baas Thomas Schäfer heeft recent nog eens bevestigd dat er tot 2030 zeker nog ‘echte’ auto’s met die merknaam zullen worden gebouwd. Modellen als de Ibiza, de Arona, de Leon, de Ateca en de Tarraco mogen hun carrière dus nog even verderzetten, maar opvolgers zijn hoegenaamd niet meer gepland.

Mobiliteitsprovider

Het gamma zal de volgende jaren dus alsmaar kleiner worden en op de iets langere termijn evolueert Seat dan verder naar een mobiliteitsprovider. Denk daarbij misschien ook al aan de productie van nieuwe (en natuurlijk elektrische) vervoermiddelen voor puur stadsgebruik. Heel concrete plannen zijn er nog niet of worden in elk geval nog niet bekendgemaakt; momenteel luidt het nog dat er naar een nieuwe rol voor Seat wordt gezocht.

Voor de historici: het merk werd in 1950 opgericht en bouwde lange tijd Fiats in licentie. In 1986 verkocht de Spaanse regering het aan Volkswagen.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten