Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Gelukkige verjaardag: Volkswagen Golf is 50 jaar vandaag

Geschreven door Frédéric Kevers op 29-03-2024

Op 29 maart 1974 startte Volkswagen de productie van de VW Golf. Vandaag zijn we 8 generaties, 50 jaar en 37 miljoen verkochte exemplaren verder.

 

De VW Golf is de meest succesvolle Volkswagen en de bestverkopende Europese auto sinds de uitvinding van de auto. Wat hoor je nog te weten bij de viering van zijn vijftigste verjaardag:

  • Tot nu toe zijn er 37 miljoen eenheden geproduceerd: elke dag hebben wereldwijd meer dan 2.000 mensen in de afgelopen 50 jaar gekozen voor een nieuwe VW Golf.

  • Garantie voor werkzekerheid: 20 miljoen van alle geproduceerde Golfs tot nu toe zijn geproduceerd in de fabriek in Wolfsburg. In de loop der jaren zijn er acht generaties van de Golf geproduceerd in acht landen over de hele wereld.

  • Het pad naar de toekomst verzekeren: een grote technologie-update voor het jubileum met plug-in hybride aandrijvingen met een volledig elektrisch bereik van meer dan 100 km en ChatGPT spraakbesturing met kunstmatige intelligentie.

  • In België heeft Volkswagen ook een lange geschiedenis van Golf-productie. De Golf werd van 1974 tot 1988 in de Volkswagen-fabriek in Vorst geproduceerd voordat de productie werd stopgezet. Later, in 1991, werd de productie hervat in de Audi-fabriek in Vorst en ging door tot 1997. Tijdens deze periode werden er verschillende generaties van de Golf geproduceerd voor de Europese markt.

Volkswagen Golf 50 Years

VW Golf I (1974-1983)

De Golf markeert een nieuw tijdperk met zijn voorin gemonteerde dwarsgeplaatste motor, waarmee Volkswagen het succes van de legendarische Kever voortzet. De introductie van de Golf GTI (1976) zet de toon voor dynamiek in het compacte segment, terwijl de Golf D (1976) en later de Golf GTD (1982) diesel populair maken in dit segment. Het Golf Cabriolet (1979) wordt een bestseller en geeft een frisse wind aan het segment. In totaal worden er 6,9 miljoen Golf I-auto's verkocht.

VW Golf II (1983-1991)

De Golf II wordt een mijlpaal dankzij de modernisering van zijn voorganger terwijl het de essentie behoudt. Nieuwe technologieën zoals de geregelde katalysator, ABS en vierwielaandrijving maken hun debuut. Volkswagen bouwt 6,3 miljoen Golf II-auto's.

VW Golf III (1991-1997)

De Golf III markeert een nieuw tijdperk van veiligheid met de introductie van frontairbags en significante verbeteringen in crashbestendigheid. Nieuwe mijlpalen zijn onder meer de Golf VR6, cruise control en zij-airbags. In totaal worden er 4,8 miljoen Golf III-auto's gebouwd.

VW Golf IV (1997-2003)

De Golf IV wordt beschouwd als een stijlicoon dankzij zijn heldere ontwerpkenmerken en opvallende C-stijl. De introductie van ESP draagt bij aan veiligheid, terwijl de Golf R32 (2002) en de introductie van DSG-transmissie de sportiviteit verbeteren. Volkswagen produceert 4,9 miljoen Golf IV-auto's.

VW Golf V (2003-2008)

De Golf V biedt uitstekend comfort en kwaliteit en introduceert technologieën zoals bi-xenonkoplampen en 7-versnellings-DSG. Met 3,4 miljoen geproduceerde eenheden zet de Golf V nieuwe normen.

VW Golf VI (2008-2012)

De Golf VI introduceert geavanceerde technologieën zoals Light Assist en Park Assist, terwijl het de Euro NCAP-crash test met vijf sterren doorstaat. Volkswagen produceert 3,6 miljoen Golf VI-auto's.

VW Golf VII (2012-2019)

De Golf VII vermindert het gewicht en brandstofverbruik aanzienlijk en introduceert nieuwe technologieën zoals automatisch remmen na een aanrijding en adaptieve cruisecontrol. Volkswagen bouwt 6,3 miljoen Golf VII-auto's.

VW Golf VIII (2019-heden)

De Golf VIII biedt geavanceerde hybride aandrijvingen en rijhulpsystemen, en introduceert technologieën zoals Travel Assist en spraakbesturing. Volkswagen blijft de Golf innoveren met meer dan één miljoen verkochte eenheden tot nu toe.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten