Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Over de plannen van Xpeng, de Chinese constructeur die binnenkort in België landt

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-05-2023

De eerste stappen op de Europese markt zijn intussen gezet en binnenkort zal je de elektrische auto's van Xpeng ook in België kunnen bestellen. Wat moet je weten over deze Chinese constructeur?

Overzicht :

Er zijn reeds een heleboel Chinese constructeur actief in ons land en binnenkort verwelkomt België nog twee nieuwe spelers. Want naast Zeekr, dat net zoals Polestar en Volvo onder de paraplu van Geely valt, komt ook Xpeng naar onze contreien met elektrische auto's. En ze komen niet om de hoop verder te vergroten...

Technologoisch mikt Xpeng op Tesla, met een 800V-architectuur met een maximale laadsnelheid van 300 kW. Maar in tegenstelling tot de Amerikaanse autobouwer ziet de Chinese constructeur zich als een premiummerk. Dat maakt commercieel succes er niet eenvoudiger op, want in het premiumsegment speelt merkimago een cruciale rol.2023 XPeng G9

Wanneer komt Xpeng naar België?

Xpeng is een jong merk, onstaan in 2014. In 2020 zetten ze de eerste stappen op de Europese markt met de Xpeng G3, intussen zijn ook de P7 en de G9 reeds te koop in Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Nederland en Zweden. Naast Italië enhet Verenigd Koninkrijk staat ook België op de radar van Xpeng, dat momenteel partners zoekt om hun elektrische auto's in ons land te verkopen. Dan spreken we over de Xpeng P7 en de Xpeng G9 SUV.

Momenteel worden alle elektrische auto's van Xpeng nog in China geproduceerd (in Guangzhou, Wuhan en Zhaoqing, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 600.000 voertuigen), maar de Chinese constructeur is zich ook aan het vestigen in Europa en de Verenigde Staten. In een eerste fase gaat het nog niet om productiesites, maar wat nog niet is, kan natuurijk nog komen.

2023 XPeng P7

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten