Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Gracieuze GT-variant voor de Alpina B3 en B3 Touring

Geschreven door Klaas Janssens op 10-06-2024

Alpina zegent zowel de B3 als de B3 Touring met een nog krachtigere en nog snellere, maar minstens even stijlvolle GT-versie.

De onlangs opgewaardeerde BMW 3 Reeks telt een heleboel supersnelle M-varianten, maar hun spectaculaire voorkomen is niet ieders smaak. Liefhebbers verkiezen de verfijnde Alpina B3: die rolt wat minder opzichtig met de spierballen, maar is verder net zo snel als een M3. Of zelfs sneller, want de nieuwe Alpina B3 GT haalt een topsnelheid van 308 km/u. Of 305 km/u als je voor de B3 GT Touring zou kiezen. Je herkent ze aan hun opgewaardeerde, nog steeds subtiele spoilerwerk (splitter, achterdiffusor, ...) en de zwarte einddempers van de uitlaatlijn.

2024 Alpina B3 GT (Touring)

Net zoals we dat eerder zagen bij de B5, kan je die GT-variant van de Alpina B3 en B3 Touring zien als een krachtig slotakkoord. En neem dat gerust letterlijk, want voor de gelegenheid krijgt de zes-in-lijn nog meer power. Het S58B30-blok behoudt zijn cilinderinhoud van 3 liter en drijft nog steeds alle vier de wielen aan, maar het vermogen wordt opgetrokken naar 529 pk (+34 pk), het koppel bedraagt nog steeds 730 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u hoeft zo niet langer dan 3,4 seconden te duren.

Voor de prijzen van de Alpina B3 GT en de B3 GT Touring kun je op de configurator terecht. Het gamma telt overigens ook de nieuwe Alpina B4 GT, die dezelfde techniek verpakt in het koetswerk van de 4 Reeks Gran Coupé.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten