Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW 1-Reeks 2018: voorwielaandrijver

Geschreven door David Leclercq op 05-09-2017

We weten het al: de toekomstige BMW 1-Reeks wordt op hetzelfde platform gemaakt als de Mini en wordt dus een voorwielaandrijver. Heiligschennis?

Je zou het niet denken, maar de volgende 1-Reeks betekent een kleine revolutie voor BMW, want het model gaat van achter- naar voorwielaandrijving. Hij wordt namelijk gebouwd op het UKL-platform, dat ook dienstdoet bij Mini en dat achterwielaandrijving onmogelijk maakt. Daarmee volgt de 1-Reeks het voorbeeld van de 2-Reeks Active Tourer en Gran Tourer en de jongste generatie van de X1.

Betrapt

Dit filmpje werd ons uit Zuid-Spanje opgestuurd, waar BMW zijn toekomstige compacte berline blijft testen. Na hem worden ook de volgende 2-Reeks Coupé en Cabriolet voorwieltrekkers, wat geen goed nieuws is voor de volgende M2. Het is namelijk moeilijk om hetzelfde effect te bereiken met voorwielaandrijving. Tenzij BMW overstapt op vierwielaandrijving en op de Twinster-koppeling van GKN zoals in de Ford Focus RS… Van een uiterlijke omwenteling is ondertussen geen sprake. We zien enkel een motorkap die schuiner en minder horizontaal afloopt. Afspraak waarschijnlijk op het volgende salon van Genève in maart 2018 om hem te ontdekken.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten