Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Jeep zwaait Gladiator uit met FarOut Final Edition

Geschreven door Kevin Kersemans op 06-09-2023

De productie van de Jeep Gladiator loopt op zijn laatste benen. Om het model een waardig afscheid te geven introduceert Jeep een speciale reeks van de pick-up, die FarOut Final Edition werd gedoopt.

De Gladiator, de op de Wrangler gebaseerde pick-up van Jeep die genoemd is naar zijn voorvader uit de jaren 60, maakte pas in 2021 de oversteek naar Europa, maar wordt binnenkort alweer uit het Europese aanbod van de Amerikaanse constructeur geschrapt. Officieel om plaats te maken voor nieuwe elektrische modellen (naast de eind vorig jaar gelanceerde Avenger moeten er nog drie bijkomen tegen 2025, en tegen 2030 wil Jeep in Europa volledig elektrisch zijn), maar wellicht zal de zwakke verkoop van het model er ook wel voor iets tussenzitten – alles bij elkaar werden er in ons land tot dusver slechts 304 exemplaren nieuw van verkocht, waarvan 26 dit jaar (tot augustus). Met een lengte van bijna 5,6 meter is de Gladiator dan ook niet bepaald op Europese leest geschoeid...

LEES OOK onze test van de Jeep Gladiator

Het schrappen van de Gladiator gebeurt echter niet zonder een eerbetoon in de vorm van een afscheidseditie. Die heet FarOut Final Edition en is gebaseerd op het hoogste uitrustingsniveau (Overland), maar voegt daar nog wat extra elementen aan toe. Zo is de FarOut Final Edition standaard voorzien van een Alpine-hifisysteem met 9 luidsprekers, waaronder een subwoofer, en staat hij op specifieke, glanzend zwarte achttienduimwielen. Verder is hij uitgerust met zwarte buisvormige treeplanken van Mopar en met een driedelige hardtop waarvan de bekleding aan de binnenkant eveneens van bij dat accessoiredepartement komt.

Offroadpick-up

Uiteraard heeft de speciale reeks ook recht op enkele esthetische details zoals de zwarte "Freedom Fender"-stickers boven de wielkasten en een metalen plaatje met de vermelding FarOut Edition achteraan op de laadklep. De uitrusting kan nog worden uitgebreid met twee optiepacks, met name Cargo Group (dat voor 670 euro een 230-voltstopcontact in de zijkant, een afsluitbare opbergruimte onder de achterbank en een omvormer van 400 watt omvat) en Dual Top Group (1.500 euro, met boven op de in koetswerkkleur of in het zwart uitgevoerde hardtop een zwarte sofftop).

Losse opties zijn een offroadcamera, een oprolbare tonneaucover voor de softtop en een driedelige cover voor de hardtop. De Gladiator FarOut Final Edition is net als alle Europese versies enkel te krijgen met een 264 pk en 600 Nm sterke dieselmotor van 3,0 liter, gekoppeld aan een achttrapsautomaat en een reductiebak met lage verhoudingen voor terreinwerk. De basisprijs van deze speciale editie, die vanaf nu bestelbaar is, bedraagt in ons land 77.900 euro.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten