Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mini Clubman: Final Edition als afscheid

Geschreven door Kevin Kersemans op 22-03-2023

De Mini Clubman loopt op zijn laatste benen. Om de kleine break een waardig afscheid te geven, komt de BMW-dochter met een beperkte reeks die Final Edition werd gedoopt.

De Mini Clubman nadert het einde van zijn carrière. De huidige, tweede generatie van het model (in het BMW-tijdperk althans) werd in 2016 geïntroduceerd en kreeg in 2020 nog een subtiele update, maar krijgt geen rechtstreekse opvolger. Zijn taak wordt immers overgenomen door de Mini Aceman, die tegelijk de vijfdeursversie van de Mini vervangt – de nieuwe Mini Hatch, die officieel Mini Cooper zal heten, komt er enkel als driedeurs.

Ter afscheid komt de Britse constructeur met de Mini Clubman Final Edition, een beperkte reeks waarvan slechts 1.969 exemplaren zullen worden gebouwd. Een aantal dat niet toevallig is gekozen, want in 1969 bracht de toenmalige British Motor Corporation de Clubman-versie van de oorspronkelijke, door Alec Issigonis ontworpen Mini op de markt.

Koperkleurige accenten

De Mini Clubman Final Edition is te krijgen als Cooper S en in de koetswerkkleuren wit, zwart of zilver met verschillende koperkleurige accenten, onder andere voor de grille, de velgen en de striping onderaan op de flanken, op de motorkap en op het rechter kofferdeurtje.

Onder het rechter achterlicht staat in dezelfde kleur de vermelding 'Limited Edition' en ter hoogte van de C-stijlen is een badge aangebracht met de tekst '1 of 1969'. Ook in het interieur zijn verschillende 'Final Edition'-vermeldingen en koperkleurige accenten terug te vinden. In ons land wordt de beperkte reeks Mini Clubman Final Edition aangeboden voor 45.790 euro, een stevige duit meer dus dan wat een standaard Mini Clubman Cooper S kost.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten