Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Nieuwe 1.8-basisversie voor Toyota Corolla Cross + prijs

Geschreven door Kevin Kersemans op 14-03-2023

Klanten voor de Toyota Corolla Cross waren tot voor kort verplicht om te kiezen voor de 2.0 Hybrid. Voortaan is die compacte SUV echter ook te krijgen als 1.8 Hybrid. Maar dat heeft jammer genoeg geen invloed op de instapprijs...

De 4,46 meter lange Toyota Corolla Cross met een koffervolume van 835 tot 1.621 liter is in het segment van de compacte SUV's een beetje de opvolger van de RAV4, die zelf zozeer is gegroeid dat hij voortaan thuishoort in dat van de middelgrote SUV's. Het nieuwe model was tot voor kort enkel te krijgen met het 197 pk sterke 2.0 Hybrid-aandrijfgeheel zoals dat ook terug te vinden is in de gefacelifte Toyota Corolla en Corolla Touring Sports.

LEES OOK Detailtest Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid

Bij de lancering van de Toyota Corolla Cross was echter aangekondigd dat de 1.8-motorisatie met 140 pk uit diezelfde compacte middenklasser en break, eveneens verkrijgbaar zou worden in de compacte SUV, en dat is nu het geval. Wie had gehoopt dat die nieuwe motorversie zou resulteren in een interessantere instapprijs, is er echter aan voor de moeite, want Toyota heeft tegelijk de 2.0 Hybrid een beetje duurder gemaakt.

Prijs Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid

De instapprijs voor de Toyota Corolla Cross bedraagt dus opnieuw 37.880 euro (op dit moment 36.880 euro op de website van het merk, maar dat is inclusief een overnamepremie van 1.000 euro). Alleen krijg je daar nu de 1.8 Hybrid met 140 pk in het uitrustingsniveau Dynamic voor, terwijl dat nog niet zo lang geleden het basisprijskaartje voor de 2.0 Hybrid Dynamic met 197 pk was – voor die laatste moet je nu – overnamepremie niet meegerekend – 39.280 euro neertellen.

Drie uitrustingsniveaus

Net als de 2.0 is de Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid te krijgen in drie afwerkingsniveaus. Naast de al vermelde Dynamic zijn er nog de Style (40.195 euro) en de Premium (43.400 euro). In vergelijking met de Dynamic heeft de Style standaard onder andere recht op velgen van 18 in plaats van 17 duim, een geavanceerder infotainmentsysteem, keyless go, parkeersensoren achter- én vooraan en extra rijhulpsystemen, evenals het Comfort Pack.

De Style lijkt dan ook interessanter, aangezien dat laatste pack (panoramisch dak, stuurwielverwarming, verwarmde voorstoelen) op de Dynamic al 1.100 euro kost en je op dat niveau ook voor de parkeersensoren rondom 750 euro moet opleggen. De topversie Premium voegt er onder meer nog een lederen bekleding, een gemotoriseerde achterklep, een 360-gradencamera en een parkeerassistent aan toe. Losse opties zijn beperkt tot speciale koetswerkkleuren en zaken als een trekhaak, maar naast het al vermelde Comfort Pack zijn er nog enkele andere packs, waaronder het Holiday Pack, dat dakrails en een dakkoffer omvat (1.399 euro).

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten