Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Elektrische Nio ET7 komt Tesla uitdagen vanaf 2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 14-09-2021

Nio zal zijn grote elektrische sedan ET7 in Europa lanceren om de concurrentie aan te gaan met de Tesla Model S, te beginnen met de Duitse markt in de tweede helft van 2022.

Nio, een Chinese fabrikant van elektrische auto's in het hogere segment, wil zijn grote ET7 sedan tegen eind 2022 op de Europese markt brengen, te beginnen met Duitsland. De Nio ET7 wordt een concurrent voor de Tesla Model S. Er is sprake van drie batterijpakketten: die van 70 kWh belooft een rijbereik van 500 kilometer, die van 100 kWh van 700 kilometer en die van 150 kWh zelfs van 1.000 kilometer. De Nio ET7 maakt gebruik van twee elektromotoren - eentje op elke as, wat resulteert in vierwielaandrijving - die een systeemvermogen en een gecombineerd maximumkoppel van respectievelijk 653 pk en 850 Nm beloven. De sprint van 0 naar 100 km/u zou niet meer dan 3,9 seconden mogen duren.

>> Lees ook: over de Europese plannen van het Chinese Nio

De Nio ET7 is belangrijjk, toch is het de Nio ES8 die de Chinese constructeur moet helpen om vaste voet aan de Europese grond te krijgen. Deze elektrische SUV debuteerde onlangs op de Noorse markt, later volgen andere Europese landen. We zijn benieuwd of die hoge ambities ook ingelost kunnen worden.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten