Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla Roadster: ten vroegste in 2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-09-2021

Tesla moet de lancering van de Roadster opnieuw uitstellen als gevolg van bevoorradingsproblemen. Nieuw streefdoel is 2023, op voorwaarde dat 2022 beter verloopt dan 2021…

Het wordt stilaan een gewoonte: Tesla stelt de lancering van zijn Roadster opnieuw uit. De meest performante Tesla ooit is nu gepland voor 2023, terwijl de lancering oorspronkelijk voorzien was voor 2022. Naast bevoorradingsproblemen heeft Tesla ook achterstand opgelopen op het vlak van engineering.

>>> Lees ook - Tesla Roadster: zweefraketten en elektromagnetische ruitenwissers

Raket op wielen

De Tesla Roadster, het rijdende droombeeld van Elon Musk, belooft stratosferische prestaties. Oordeel zelf: optrekken van 0 tot 100 km/u zou hij doen in 1,9 seconde, na 4,2 seconden moet hij aan 160 km/u zitten en zijn topsnelheid zou maar liefst 400 km/u bedragen. Waarde die mede mogelijk zijn dankzij een gigantisch batterijpakket met een capaciteit van 200 kWh, waarmee hij ook prat zou moeten gaan op een rijbereik van bijna 1.000 km (60 mijl). En het mooiste aan heel dat verhaal is dat die elektrische grondraket verkocht zou worden voor een ‘vriendenprijsje’: 200.000 dollar, ofte ongeveer 169.000 euro.

Om deze Amerikaanse hypercarkiller te mogen kopen moet je echter een voorschot van 50.000 dollar betalen (of zelfs 250.000 dollar voor de Founders-reeks). Wat doet vermoeden dat het uiteindelijke prijskaartje misschien toch hoger zal zijn.

>>> Lees ook - Tesla Cybertruck uitgesteld tot 2022

Tesla Roadster

Ten vroegste in 2023

De in 2017 aangekondigde lancering van de Tesla Roadster was oorspronkelijk voorzien voor 2020. Een droom die Elon Musk zelf de kop indrukte toen hij in mei van dat jaar moest toegeven dat de productiefase van de Roadster nog veraf was. Dat is het minste wat we kunnen zeggen, want volgens de grote baas van Tesla zit de Roadster nog altijd in zijn ontwerpfase, terwijl het de bedoeling was dat er deze zomer een eerste prototype zou rondrijden.

Hoewel Musk bevoorradingsproblemen aanhaalt om de opeenvolgende vertragingen van het project te rechtvaardigen, ziet het er vooral naar uit dat de Amerikaanse EV-constructeur serieuze moeilijkheden ervaart om de door de miljardair aangekondigde prestaties waar te maken. Musk hield trouwens nog een slag om de arm toen hij 2023 als nieuwe deadline aangaf, door er de voorwaarde aan te koppelen dat 2022 een ‘normaler’ jaar zou worden tegenover 2021. Maar goed, uiteindelijk heeft Tesla tot dusver altijd al een manier gevonden om zijn beloftes in te lossen… vroeg of laat.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten