Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Elektrische TVR Griffith komt in 2024

Geschreven door Frédéric Kevers op 26-04-2022

In de loop van 2024 verwelkomt de TVR Griffith een 100% elektrische variant. Die EV-versie zou bouwen op de ingenieuze iStream-architectuur van Gordon Murray Automotive.

Ook kleinere, eerder artisanele constructeurs zoals TVR moeten mee op de EV-trein. In dat licht heeft de Britse sportwagenbouwer een partnerschip gesloten met Ensorcia Metals Corporation, gespecialiseerd in de winning van "groene" lithium voor de productie van batterijen. In de loop van 2024 wordt het gamma dan aangevuld met een elektrische Griffith, al blijft het raden naar de specs van deze EV-versie. 

Of die timing ook gehaald wordt, blijft koffiedik kijken. Want ook van de alweer in 2017 voorgestelde TVR Griffith is anno 2022 nog steeds geen spoor. We weten dat deze sportwagen zich baseert op het iStream-platform van Gordon Murray Automotive, dat ook geschikt is voor de 100% elektrische variant. En dat er een dikke 5 liter-V8 tussen de voorwielen ligt, goed voor een piekvermogen van dik 500 pk. Verder belooft de vanuit Cardiff opererende constructeur dat die Griffith niet meer dan 1.250 kilogram gaat wegen en over een perfecte 50/50-verdeling tussen de assen zal beschikken.

Kwatongen beweren zelfs dat de nieuwe TVR Griffith met verbrandingsmotor nooit in productie zal gaan, maar meteen als elektrische sportwagen op de markt gezet gaat worden. Als dat al gebeurt...

TVR Griffith

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten