Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Volvo (X)C40 Recharge nu standaard RWD en veel meer range + Belgische prijzen

Geschreven door Yeelen Möller op 25-11-2022

Volvo heeft de elektrische aandrijflijn van de (X)C40 Recharge grondig aangepast. De elektromotor zit nu standaard op de achteras en de batterij werd iets groter, wat tot 100 km extra rijbereik oplevert!

Hoe kleine beetjes een groot verschil kunnen maken. De Volvo C40 en XC40 Recharge kon je in twee vermogensvarianten bestellen: de Single Motor met 231 pk op de vooras en een 67 kWh grote batterij, en de Twin Motor met 408 pk, vierwielaandrijving en een 75 kWh grote batterij. Het rijbereik bedroeg tussen de 400 en de 430 km, afhankelijk van de versie.

Extended Range met RWD

Voortaan zijn er echter drie versies van de compacte elektrische SUV te bestellen: een Single Motor met kleine batterij, een Single Motor met grote batterij (Extended Range) en de Twin Motor met grote batterij. Het grote nieuws is dat die enkele elektromotor voortaan efficiënter is, op de achteras zit en iets meer vermogen levert: 238 pk met de kleine batterij, 252 pk met de grote batterij. De Twin Engine heeft nog steeds 408 pk.

Volvo XC40 RWD

Daarnaast krijgt het grotere batterijpakket ook een update, waardoor er nu 78 kWh aan bruikbare capaciteit aanwezig is. Bovendien kan deze versie nu ook sneller laden, tot een vermogen van 200 kW. Al deze winsten samengeteld betekenen dat de C40 Single Motor Extended Range nu gemiddeld 534 km haalt op een lading volgens de WLTP-cyclus, de XC40 haalt tot 515 km. De Single Motor met kleine batterij kan respectievelijk 477 en 460 km rijden op een lading.

Nu al te koop

De Volvo C40 en XC40 met achterwielaandrijving staan nu al in de prijslijst, de XC40 Single Motor met de kleine batterij is te bestellen vanaf 50.650 euro. Voor de grotere batterij betaal je 1.900 euro extra, de C40 kost nog eens 1.500 euro meer. De Twin Engine komt later terug in de prijslijsten. Vermoedelijk zal de Polestar 2 binnenkort dezelfde update krijgen, mogelijks in combinatie met een algemene facelift.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten