Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / AC Cobra: nieuwe GT Roadster in 2023

Geschreven door Kevin Kersemans op 21-12-2022

Het Britse AC heeft teaserbeelden de wereld ingestuurd van de nieuwe Cobra GT Roadster die in 2023 gelanceerd zal worden. De Britse krachtpatser krijgt een V8 van 663 pk voor een gewicht van 1.400 kg...

De AC Cobra, waarvan de roots teruggaan tot het begin van de jaren '60, is zo'n klassieker die iedereen kent. En die de tand des tijds goed doorstaat, want de Britse constructeur kondigde een nieuwe versie aan voor 2023. En verrassing: die zal opnieuw worden aangedreven door een V8. De van een compressor voorziene Coyote-krachtbron van Ford zal goed zijn voor 663 pk en 780 Nm, terwijl AC een gewicht van 1.400 kg opgeeft.

Dat laatste is onder meer te danken aan het gebruik van geëxtrudeerd aluminium voor het nieuwe space frame en van koolstofcomposiet voor het koetswerk. De "meest geavanceerde Cobra ooit", die naar verluidt op drie jaar tijd van nul af aan werd ontwikkeld, zou in de lente van 2023 worden onthuld.

De V8 kan naar keuze worden gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes verhoudingen of aan een tientrapsautomaat en belooft een tijd van 3,6 seconden om van 0 naar 60 miles per hour (98 km/u) te sprinten. De topsnelheid zou 278 km/u bedragen.

Vertrouwd silhouet

Veel details kunnen we niet onderscheiden op de donkere teaserbeelden, maar we kunnen er wel uit opmaken dat het legendarische silhouet van de AC Cobra behouden blijft. De wielbasis van 2.570 mm is wel de langste ooit voor het model, maar AC belooft een uitstekende torsiestijfheid, een combinatie die een levendig én verfijnd weggedrag moet garanderen.

Liefhebbers van V8-geweld hebben dus iets om naar uit te kijken, na de volledig elektrische AC Cobra en de versie met een EcoBoost-viercilinder. Meer details (en het prijskaartje...) in het voorjaar van 2023, wanneer de nieuwe AC Cobra GT Roadster in Londen officieel wordt onthuld.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten