Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi E-Tron: nu ook als elektrische Sportback

Verwachte lancering : 01-03-2020

Geschreven door Klaas Janssens op 20-11-2019

De Audi E-Tron krijgt een nieuwe koetswerkvariant. Onder de slanker gelijnde Sportback schuilt de gekende elektrotechnologie, zowat identiek aan die van de klassieke SUV-versie.

Overzicht :

Op de Los Angeles Auto Show zet Audi de E-Tron Sportback onder de schijnwerpers, een koetswerkvariant die de marketingjongens en -meisjes graag omschrijven als een SUV-Coupé. De duikende daklijn zorgt niet alleen voor een stoerdere pose en een slanker silhouet, maar helpt ook de aerodynamica. Met een cx-waarde van amper 0,25 beschikt de Sportback over een verder verbeterde luchtweerstandscoëfficiënt. Het effect om het koffervolume blijft beperkt. De Sportback heeft een bagageruimte van 615 liter, met neergeklapte achterbank groeit het volume naar 1.655 liter. Op die achterbank heb je wel 20 millimeter minder hoofdruimte.

Twee versies

De Audi E-Tron Sportback komt in twee smaken. De rol van instapversie wordt vertolkt door de 313 pk en 540 Nm sterke 50 Quattro, die over een batterijcapaciteit van 71 kWh beschikt, een WLTP-rijbereik van 347 kilometer belooft en snellaadt aan 120 kW. De 55 Quattro is 408 pk en 664 Nm sterk, heeft een batterij van 95 kWh en geraakt 448 kilometer ver op een enkele lading. Het snelladen lukt aan 150 kW. De 50 heeft aan 6,8 seconden genoeg om van 0 naar 100 km/u te sprinten en haalt een topsnelheid van 190 km/u, de krachtigere 55 zet daar 5,7 seconden en 200 km/u tegenover.

Made in Belgium

De E-Tron Sportback kan nu reeds besteld worden, voor de eerste leveringen blijft het evenwel wachten tot de lente van 2020. Audi biedt ook een Edition One aan, gespoten in de nieuwe tint Plasma Blue. Net zoals de klassieke SUV rolt de Sportback van de productieband in Vorst bij Brussel.

2020 Audi E-Tron Sportback

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten