Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW X2: Geen echte M, maar een M35i

Geschreven door Klaas Janssens op 07-09-2018

De nieuwe BMW X2 M35i combineert een 306 pk sterke turbomotor met een sportdifferentieel tussen de voorwielen.

Overzicht :

De BMW X2 krijgt een atletische topversie. Dat wordt geen hardcore M, wel een sportieve M Performance. Deze M35i om nog wat preciezer te zijn, die aangedreven wordt door wat de Duitsers de krachtigste 2 liter-krachtbron uit hun geschiedenis noemen. De turbomotor ontwikkelt een vermogen van 306 pk voor een maximaal koppel van 450 Nm, de vier wielen worden aangedreven via de Steptronic-achttrapsautomaat. Dankzij een Launch-controlefunctie stuwt die de BMW X2 M35i in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

De M35i onderscheidt zich van zijn minder performante X2-broers via zijn in Cerium Grey uitgevoerde koetswerkdetails, zoals voor het niervormige radiatorrooster, de koelsleuven in de voorbumper en de behuizing van de zijspiegels. De achterpartij krijgt een M-spoiler op het dak en twee enkele einddempers onder de bumper. Het M Sport-remsysteem krijgt in Dark Blue Metallic gespoten remklauwen.

Sperdifferentieel

BMW zegent de X2 M35i niet alleen met een opgepepte motor en een stoerder koetswerk, ook het onderstel krijgt een specifieke tuning. Dan hebben we het in de eerste plaats over de M Sport-ophanging met aangepaste set-up van zowel de dempers als de veren, optioneel bieden de Duitsers ook adaptieve ophanging aan die voor een beter compromis tussen sport en comfort moeten zorgen. Naast het eerder vermelde M Sport-remsysteem introduceert BMW ook een M Sport-differentieel tussen de voorwielen. Een primeur. De BMW X2 M35i staat op 19-duimsvelgen, al biedt de optiecatalogus voldoende mogelijkheden om ook 20-duimers te steken.

De productie van de BMW X2 M35i start reeds in november 2018, maar de wagen wordt pas in maart 2019 op onze markt verwacht.

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten