Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Transit Connect is plug-inhybide bestelwagen op Caddy-basis

Geschreven door Xavier Daffe op 31-01-2024

De nieuwe Ford Transit Connect is de bestelwagenversie van de Tourneo Connect, die op de technische basis van de Volkswagen Caddy bouwt. Het gamma telt een plug-inhybride variant met een elektrisch rijbereik van 110 kilometer.

Ford Pro presenteert de nieuwe Transit Connect, de bestelwagenvariant van de Tourneo Connect die Ford bouwt in samenwerking met Volkswagen. De technische basis wordt immers gedeeld met de jongste generatie van de VW Caddy. De samenwerking tussen beide constructeurs leverde ons eerder ook het duo Ford Ranger/VW Amarok op.

De nieuwe Ford Transit Connect kan je bestellen met een 2 liter-diesel van de EcoBlue-familie, een zelfontbrander die beschikbaar is met 102 pk (voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak) en met 122 pk (vierwielaandrijving, handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Helemaal nieuw is de plug-inhybride variant van de bestelwagen.

2024 Ford Transit Connect

Ford Transit Connect PHEV

De plug-inhybride aandrijflijn van de Ford Transit Connect PHEV combineert een 1,5 liter-benzinemotor met een elektrische hulpmotor, samen goed voor een systeemvermogen van 150 pk voor een maximumkoppel van 350 Nm. De stekkerhybride schakelt via een gerobotiseerde zesbak met dubbele koppeling.

De Ford Transit Connect PHEV beschikt over een interne lader van 11 kW (driefasig), maar kan ook stroom tanken via een DC-snellaadpunt (maximum 50 kW). Het elektrische rijbereik bedraagt een knappe 110 kilometer. Als stekkerhybride mag de Transit Connect tot 770 kilogram laden en maximaal 1,4 ton trekken, tegenover 820 kg en 1.500 kg voor de dieselvarianten.

2024 Ford Transit Connect

Twee koetswerkvarianten

Net zoals de Tourneo (Grand) Connect kan je de nieuwe Ford Transit Connect in twee koetswerkvarianten bestellen. Je hebt de korte L1-versie met een laadvolume van 3,1 kubieke meter, de koffer van de langere L2-variant slikt kan tot 3,7 kubieke meter aan spullen kwijt. Die L2 kan je bestellen als Van met twee zitplaatsen en als Kombi met vijf zitplaatsen. 

De nieuwe Ford Transit Connect Kombi beschikt over een ingenieusmodulair interieur, zodat je snel kan schakelen tussen de configuratie met 5 en die met slechts 2 zitplaatsen. Wanneer de achterzetels neergeklapt zijn, bieden ze ook bescherming aan de twee voorste inzittenden tegen het binnendringen van de lading in geval van een hevige vertraging. 

2024 Ford Transit Connect

Belgische prijzen en leveringen?

Binnenin maakt de nieuwe Ford Transit Connect gebruik van twee digitale schermen van 10 duim: voor het instrumentarium achter het stuurwiel en voor het infotainment in het midden van het dashboard. Draadloze Apple CarPlay- en AndroidAuto-functies zijn uiteraard beschikbaar, net als het inductief opladen van smartphones (op Limited- en Active-versies). Laptops kunnen ook worden opgeladen via de 45 W USB-C poort.

Het comfort voor de inzittenden is niet vergeten, met de optie van een verwarmd stuurwiel en stoelen gecertificeerd door AGR, het Duitse instituut voor ruggezondheid. De eerste leveringen van de nieuwe Ford Transit Connect in België worden rond de herfst van 2024 verwacht. De prijzen voor de Belgische markt zijn nog niet bekend.

2024 Ford Transit Connect

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten