Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: GMA T.33 V12 (2022)

Geschreven door Klaas Janssens op 27-01-2022

Gordon Murray Automotive stelt de T.33 voor, een dagelijks bruikbare supercar die aangedreven wordt door een atmosferische V12. De oplage wordt beperkt tot 100 exemplaren en de aankoopprijs is stevig.

Gordon Murray Automotive opende het vuur op het supercarsegment met de razendsnelle T.50 en de zo mogeiljk nog snellere T.50s Niki Lauda, nu volgt een minder radicale sportieveling die dagelijks bruikbaar zou zijn. Maar maak er geen flauw afkooksel van, want ook de GMA T.33 wordt aangedreven door een midscheeps geplaatste V12 die de achterwielen aandrijft via een manuele zesversnellingsbak. Je kan ook voor een sequentiële schakeloptie van Xtrac-makelij gaan.

De door Cosworth ontwikkelde, slechts 178 kilogram wegende 3,9 liter-V12 rooit het zonder compressor, zonder turbo's en zonder elektroboost. Maar dat houdt het hoogtoerige blok - de rode zone ligt op 11.000 toeren per minuut - om bijzonder pittig voor de dag te komen. De krachtbron ontwikkelt een vermogen van 617 pk en een maximaal koppel van 451 Nm, waarvan 75% reeds beschikbaar is bij 2.500 omwentelingen. Niet slecht voor een auto die slechts 1,1 ton op de weegschaal zet. Gordon Murray Automotive communiceert geen prestatiegegevens, maar we twijfelen er niet aan dat de GMA T.33 een verdraaid snelle supercar is.

2023 Gordon Murray Automotive T.33

Prijskaartje?

Geen centrale zitpositie zoals in de T.50, maar een klassieke cockpit met twee plaatsen. Hoewel het interieur van de GMA T.33 netjes afgewerkt is en mooie materialen gebruikt, weert Gordon Murray Automotive digitale displays. Dat wil niet zeggen dat deze Spartaans ogende supercar niet over de nodige comfortsnufjes beschikt: zowel Android Auto als Apple CarPlay zijn beschikbaar. De T.33 zou ook over een koffervolume van 288 liter beschikken.

Gordon Murray Automotive voorziet een oplage van 100 exemplaren, met de keuze tussen links en rechts gestuurde exemplaren. Aan elke GMA T.33 hangt een prijskaartje van 1,37 miljoen Britse pond, zo'n 1,64 miljoen euro aan de huidige wisselkoers. Maar daar krijg je dan ook een erg bijzondere supersportwagen voor in de plaats. Je kan nu bestellen, de eerste leveringen zouden pas in 2023 beginnen.

2023 Gordon Murray Automotive T.33

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten