Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hyundai Kona: 470 kilometer rijbereik

Geschreven door Jean-François Christiaens op 27-02-2018

Hyundai heft zijn belofte voor een elektrische versie van de compacte SUV Kona meer dan nagekomen: er komen er twee, waarvan een met 204 pk en 64 kWh.

Het was geen geheim dat Hyundai met een elektrische versie zou komen van zijn recente ‘charismatische’ SUV Kona. Al van bij de lancering van de benzine- en dieselversies had Hyundai, dat zijn aanbod van alternatieve aandrijflijnen versneld uitbreidt, een elektrische variant beloofd. Maar technische details kregen we nog niet. Vandaag worden we allesbehalve teleurgesteld: de ‘basisversie’ heeft een elektromotor van 99 kW (135 pk) en een lithium-polymeerbatterij van 39,2 kWh. Daarmee zou hij op de nieuwe WLTP-verbruikscyclus, die veel realistischer is dan de NEDC-cyclus, een rijbereik halen van 300 kilometer. En er is nog een tweede versie…

470 kilometer

Hyundai wil zijn elektrische modellen namelijk ook een ‘sportieve’ uitstraling geven. Daarom komt er een aantrekkelijke tweede versie van de elektrische Kona met een elektromotor van 150 kW (204 pk). Die heeft slechts 7,6 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te sprinten. Bovendien heeft hij een accupakket van wel 64 kWh, waardoor Hyundai een rijbereik kan beloven van 470 kilometer. De geïntegreerde lader met een vermogen van 7,2 kW kan de batterij volledig volladen in 9,5 uur aan een muurstekker, tegenover 6 uur voor de versie van 39,2 kWh. In beide gevallen kan de elektrische Kona ook worden gekoppeld aan een gelijkstroom-snellader van 100 kW, waardoor hij 80 procent van zijn rijbereik kan recupereren in 54 minuten. De twee Kona EV’s krijgen tot slot nog een specifiek digitaal instrumentenbord.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten