Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Kia Ceed GT-opvolger is klaar

Geschreven door Valentin Delchambre op 14-09-2018

Nadat Kia onlangs nog de nieuwe ProCeed onthulde, vernieuwt het zijn gamma nu verder met de Ceed GT.

Vandaag is het aan de dynamische Kia Ceed GT om zich te vernieuwen. Hij is nog geen radicale sportieveling geworden zoals de Hyundai i30 N, maar hij blijft een erg dynamische straatauto, die zijn pijlen richt op de Renault Mégane en Peugeot 308 in hun respectieve GT-versies.

Mechanische evolutie

Onder de motorkap ligt dezelfde 1.6 T-GDi als in zijn voorganger, al is hij opgevoerd tot 204 pk en 265 Nm. Qua versnellingsbak is er wel een forse evolutie, want je kan hem voortaan bestellen met een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling. Voor wie toch liever zelf in de bak roert, is een manuele zesbak standaard.

‘Losser’ ESP

Het merk geeft aan dat het ESP toegeeflijker is afgesteld. De bedoeling daarvan is om de bestuurder meer rijplezier te geven door zijn auto wat speelser te maken. In bochten wordt hij tegelijk efficiënter dankzij een vectoriële koppelfunctie die het binnenste voorwiel afremt in bochten. Als dat niet volstaat, dan zijn er nog de standaard gemonteerde Michelin Pilot Sport 4-banden. De ophanging is minutieus herwerkt en ligt 5 millimeter dichter bij het asfalt. Hij mag duidelijk wat sportiever, maar niet ten koste van het comfort.

Rode lijn

De Ceed GT wil zijn agressie versterken door een aantal details toe te voegen: een radiatorrooster in honingraatmotief, een specifieke koetswerkkit, een rood biesje over de hele auto, enzovoort. Ook in het interieur worden kuipstoelen geplaatst, zijn aluminium toetsen aangebracht en… alweer dat rode lijntje. De Kia Ceed GT wordt in oktober onthuld op het salon van Parijs.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten