Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Lexus LBX is premium Toyota Yaris Cross

Verwachte lancering : 01-02-2024

Geschreven door Alain Devos op 05-06-2023

Trek de Toyota Yaris Cross een premium jasje aan en je krijgt de Lexus LBX, die begin 2024 debuteert als het nieuwe instapmodel.

De Lexus LBX (*) is een compacte SUV die nauw verwant is met de Toyota Yaris Cross. Het prettig vormgegeven koetswerk is maar 4.190 millimeter lang, maar oogt dankzij de brede wielkasten en de stevige 18-duimsvelgen wel gespierd. In tegenstelling tot de andere Lexus-modellen doet de LBX het zonder de spindelvormige grille dat het huidige gamma kenmerkt. Misschien omdat het een specifiek voor de Europese markt ontwikkeld betreft?

De Lexus LBX is een zelfopladende hybride, waarbij de aandrijflijn een 1,5 liter-krachtbron op benzine combineert met een elektromotor en een nikkel-metaalhydridebatterij. Het systeemvermogen bedraagt 136 pk en het maximumkoppel 185 Nm, power die de Lexux LBX in 9,2 seconden van 0 naar 100 km/u helpt. Cijfers over het verbruik en de CO2-uitstoot ontbreken vooralsnog.

2024 Lexus LBX Hybrid SUV

Voor- of vierwielaandrijving

De Lexux LBX schakelt via een e-CVT met planetair tandwielstelsel. Je kan kiezen tussen de voorwielaangedreven basisversie en de vierwielaangedreven E-Four, die een extra elektromotor op de achteras draagt - een operatie waarbij de torsieas achteraannvervangen wordt door een constructie met dubbele driehoeken. De compacte SUV zet 1.280 kilogram op de weegschaal.

Het interieur oogt voorspelbaar, met een dashboard dat een digitale tellerpartij van 12,3 duim combineert met een centrale diplay van 9,8 duim. De Lexus LBX behoudt fysieke knoppen voor veelgebruikte functies en kiest voor een eerder klassieke versnellingspook. De koffer heeft een laadvolume van 332 liter en het aanhanggewicht bedraagt 750 kilogram.

2024 Lexus LBX Hybrid SUV

Bespoke Build

Voor de uitrusting en aankleding van de Lexus LBX zijn er naast de basisversie nog de niveaus Elegant, Relax, Emotion en Cool, met elk aparte klemtonen qua luxe en sportiviteit. Met de Bespoke Build-service kan de compacte SUV nog verder worden gepersonaliseerd.

Het Lexus Safety System voorziet in een hele reeks veiligheidssystemen, van de LC- en LS-topmodellen wordt zelfs de ruitenwisser met ingebouwde sproeier overgenomen. Voor extra gebruiksgemak is er een Remote Parking-optie, die stelt de bestuurder in staat de auto vanop afstand (met de telefoon) te parkeren.

2024 Lexus LBX Hybrid SUV

(*) LBX staat voor Lexus Breaktrough Crossover.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten