Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe Lucid Gravity, een elektrische SUV met een enorm rijbereik

Geschreven door Frédéric Kevers op 17-11-2023

Na de indrukwekkende Air presenteert Lucid Motors een tweede EV-model. De nieuwe Gravity is een flink uit de kluiten gewassen SUV die zeven zitplaatsen telt en een enorm rijbereik belooft. Moeten de BMW iX, de Mercedes EQS SUV en de Tesla Model X opletten?

Met de indrukwekkende Lucid Air toonde de Amerikaanse constructeur zijn immense potentieel, maar het is deze SUV die voor het nodige verkoopvolume moet zorgen. De Lucid Gravity pakt uit met een knap gelijnd koetswerk dat 5,03 meter lang is en over een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 beschikt. De wielbasis meet 3,02 meter, wat het interieur voldoende ruimte biedt om drie zetelrijen en zeven zitplaatsen te herbergen. Of zes, want Lucid maakt ook werk van een wat luxueuzere configuratie met zes plaatsen. Het maximale laadvolume bedraagt hoe dan ook 3.117 liter.

LEES OOK Lucid Air Sapphire is 1.200 sterk en haalt 322 km/u

Binnenin combineert de Lucid Gravity SUV een hoogwaardige afwerking en stijlvolle materialen met een twee gigantische schermen. Het instrumentarium dat boven het dashboard lijkt te zweven is 34 inch groot, de display van het infotainment meet 12,6 inch. Het DreamDrive Pro genoemde semi-autonome assistentiesysteem dat we kennen uit de Lucid Air maakt de overstap naar de Gravity.

2024 Lucid Gravity

Specs Lucid Gravity: grote batterij, supersnel laden en enorm rijbereik

Over het elektrische aandrijfgeheel van de Lucid Gravity communiceert de Amerikaanse constructeur nauwelijks. We leren enkel dat de SUV over een rijbereik van meer dan 700 kilometer zal beschikken. Als we naar de specificaties van de Lucid Air kijken, mogen we uitgaan van een accupakket met een capaciteit van 118 kWh. Dankzij zijn 900-voltarchitectuur zal de Gravity kunnen snelladen aan 300 kW en meer.

LEES OOK Lucid Motors sluit EV-deal met Aston Martin

De productie van de Lucid Gravity staat op de planning voor het einde van 2024. In de Verenigde Staten zou de instapversie een vanafprijs van minder dan 80.000 dollar krijgen (ongeveer 74.000 euro aan de huidige wisselkoers), in de loop van 2025 zou de elektrische SUV ook in Europa te koop aangeboden worden.

2024 Lucid Gravity

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten