Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ook nieuwe Mercedes CLE Coupé gaat helemaal AMG

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-12-2023

De nieuwe Mercedes CLE krijgt een sportieve AMG-versie, die op alle vier de wielen wordt aangedreven door een mildhybride zes-in-lijn met dubbele turbo.

Er is geen sprake meer van een C-Klasse Coupé of van een E-Klasse Coupé, beide modellen worden immers gebundeld in de nieuwe Mercedes CLE Coupé. Of in de CLE Cabriolet, want het gamma telt ook een dakloze variant. De normale motorisaties op benzine en diesel kenden we al, nu vervoegt ook de AMG-versie het aanbod.

LEES OOK Nieuwe Mercedes-AMG C 63 Break getest!

Geen 43 en geen 63, het betreft de Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+. Die wordt aangedreven door een zes-in-lijn die een cilinderhoud van 3 liter combineert met een dubbele turbo: een uitlaatgasturbo en een elektrische compressor. Het vermogen bedraagt 449 pk en het maximale koppel 560 Nm - in overboost zelfs 600 Nm gedurende 12 seconden.  De geïntegreerde startdynamo van het mildhybride 48-voltsysteem levert nog eens 23 pk en 205 Nm extra, power die allemaal op de vier wielen gezet wordt via de AMG Speedshift TCT 9G-transmissie.

LEES OOK Nieuwe Mercedes-AMG GLC 63 SUV getest!

De Mercedes-AMG CLE 53 sprint in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een elektronisch gestuurde topsnelheid van 250 km/u, al kan je die optioneel wel naar 270 km/u te verleggen - met het AMG Driver's Package. Het gemiddelde brandstofverbruikt bedraagt 9,3 à 9,7 liter per 100 kilometer, het CO2-equivalent van 212 à 220 gram per kilometer (WLTP).

2023 Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+

Bodybuilder

Zo elegant de Mercedes CLE, zo brutaal deze AMG. Het sierlijke profiel blijft, maar de talloze koetswerkaanpassingen geven de coupé wat van een bodybuilder. Het bredere spoor (+58 mm voor- en +78 mm achteraan) en de grotere wielen bezorgen de CLE 53 AMG beduidend dikkere wielkasten, de powerdomes op de motorkap, de koelsleuven achter de wielen en de twee dubbele uitlaatpijpen maken de look compleet. En als je dan ook nog voor een matte koetswerktint kiest...

De power is er en de looks zijn er, dan mag de leningheid niet achterblijven. Daarom zegent Affalterbach de nieuwe Mercedes-AMG CLE 53 met een specifiek sportonderstel, dat ruggesteun krijgt van de AMG Ride Control-ophanging met gestuurde dempers. Er is ook sprake van een actief meesturende achteras en van een driftmodus, die samen met de Race-setting opgenomen wordt in het optionele Dynamic Plus AMG-pakket (dat ook rode remklauwen en actieve motorsteunen toevoegt).

En dan zijn er natuurlijk een heleboel programma's en andere instellingen waarmee je het karakter van de CLE 53 AMG kan aanpassen aan je eigen voorkeuren.

2023 Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+

 

 

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten