Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes-Maybach Night Series: luxe in Dark Mode

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-05-2023

Rolls-Royce heeft zijn Black Badge, maar Mercedes-Maybach heeft nu ook een Night Series-uitvoering op zijn drie modellen. Dat omvat duistere tinten en nog meer aandacht voor detail, wat het luxegevoel naar een nog hoger niveau moet brengen.

Overzicht :

De luxewereld doet het beter dan ooit, en de steeds toenemende vraag zet de gespecialiseerde constructeurs ertoe aan om steeds meer exclusiviteit en personalisatiemogelijkheden aan te bieden. Bentley heeft zijn Mulliner-modellen, Rolls-Royce biedt iets sportievere Black Badges aan en nu heeft Mercedes-Maybach ook zijn Night Series. Zoals de naam doet vermoeden, baseren deze modellen zich op zwarte en donkere tinten, terwijl ze details kunnen voorleggen die nog meer luxe en exclusiviteit toevoegen ten opzichte van de 'gewone' Mercedes-Maybach S-Klasse, GLS en EQS SUV.

2023 Mercedes-Maybach Night Series

Donkere luxe

De Mercedes-Maybach S-Klasse, GLS en EQS SUV Night Series krijgen allemaal een tweekleurige carrosserie, waarvan de onderzijde zwart wordt gespoten, met een zilverkleurige bovenkant. Het chroom wordt daarbij vervangen door verduisterde details. Een combinatie die "geïnspireerd is op een donkere nacht verlicht door maanlicht"... Klanten kunnen echter ook kiezen voor een effen zwarte of witte lak, of ook grijs op de S-Klasse. Nog een origineel detail: de koplampen zijn bezet met roségouden elementen.

Lees ook onze test van de Mercedes-Maybach S 580 e PHEV (2023)

2023 Mercedes-Maybach Night Series

Aandacht voor detail

Het meest opvallende detail blijft echter het Maybach-logo zelf. Die badge wordt in het klein afgebeeld op de platte zones die de 7 fijne spaken van de velgen scheiden. Aan boord gaan de glanzend zwarte oppervlakken hand in hand met roségouden accenten en donkere houtsoorten, al dan niet in visgraatmotief. In de EQS SUV neemt de bekleding de kleur van de buitenzijde over, met de keuze tussen kristalwit of zwart met donkergrijze stiksels. De S-Klasse biedt twee keuzemogelijkheden: zwart met Black Pearl-nappaleer of een Manufaktur-optie met een wit-zwarte combinatie. De GLS wordt dan weer aangeboden met een donkere cabine met Black Pearl-leer, of met een lichte omgeving met een kristalwitte bekleding en zwarte accenten.

Prijs en levering Maybach Night Series

Mercedes-Maybach heeft nog geen prijzen geplaket op de drie Night Series-modellen, maar het spreekt voor zich dat ze hoger zullen uitvallen dan de 'gewone' versies. De bestellingen worden binnenkort al geopend voor de S-Klasse. De Mercedes-Maybach EQS SUV zal als Night Series te bestellen zijn zodra het gewone model op de markt komt, terwijl je voor de GLS nog moet wachten tot begin 2024.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten