Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes presenteert EQT en Marco Polo-camperversie + prijs

Geschreven door Yeelen Möller op 02-12-2022

Mercedes heeft de elektrische versie van de T-Klasse gepresenteerd, de EQT, die ook beschikbaar als microcamper voor twee personen... op meer dan één manier.

Het mag niet verbazen dat de Mercedes EQT zijn techniek leent van de Renault Kangoo E-Tech Electric waarop hij is gebaseerd: een elektromotor van 90 kW (122 pk), gevoed door een batterij van 45 kWh met een rijbereik van 282 km. Opladen kan tot 22 kW aan een gewone laadpaal of tot 80 kW aan een DC-snellader, waarmee de batterij in 38 minuten van 10 tot 80% wordt opgeladen. De laadpoort zit onder de badge in de neus, die ook is aangepast met een dichtgemaakte grille, waaraan je de EQT herkent. Aan de praktische aspecten van de T-Klasse is niet geraakt.

Concept EQT Marco Polo

Interessant is ook de Marco Polo-camperversie die Mercedes heeft voorgesteld op basis van de EQT; of beter gezegd: de camperversies. Mercedes toont namelijk zowel de Concept EQT Marco Polo, een volwaardige campervan, als de uitneembare Marco Polo-module die de gewone EQT transformeert in een basic kampeerauto. Nog interessanter is dat deze versie is gebaseerd op de EQT met lange wielbasis, een model dat - net als de T-Klasse en Citan met lange wielbasis - pas in 2023 wordt voorgesteld.

Mercedes EQT Marco Polo Concept

De Concept EQT Marco Polo is een volwaardige campervan, compleet met klapdak en drie slaapplaatsen (1,97 m op 0,97 m in het dak en 2 m op 1,15 m in de koffer). Er is een keukentje met inductie- of gasvuur, een tafel en een zetel. Op het dak zit zelfs een zonnepaneel die een kleine, uitneembare batterij oplaadt waarmee de Concept EQT Marco Polo voor een korte periode zelfvoorzienend kan zijn zonder aan zijn actieradius te komen. Een productieversie volgt in de tweede helft van 2023.

Marco Polo-module + prijs

Wil je nog een bruikbare achterbank hebben in je EQT voor dagelijks gebruik en er tijdens de vakanties mee kamperen, dan biedt Mercedes ook de Marco Polo-module aan. Het is een kit die in de koffer van de EQT past met een bedunit van 2 op 1,15 meter, een spoelbak met 12 liter water, een koelbox van 15 liter en een uitneembaar gasvuur. Ook zijn er lades voor bestek, servies en eten aanwezig. Je kan de kit nog aanvullen met twee campingstoelen en een tafel die buiten kan worden geplaatst, of binnen op de middenconsole kan worden gemonteerd. Deze module kan binnenkort al worden besteld.

Mercedes EQT

De EQT zelf komt in het eerste kwartaal van 2023 en heeft een vanafprijs van 46.573 euro voor een EQT met korte wielbasis en de 90 kW-motor. Mercedes laat daarmee doorschemeren dat er nog andere motorversies op de markt kunnen komen.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten