Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Peugeot 3008 en 5008 nu ook als MHEV

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-10-2022

Peugeot heeft zijn elektrificatieplan voor 2023 gepresenteerd. Alle modellen krijgen een geëlektrificeerde variant, waaronder een nieuwe mildhybride aandrijflijn die wordt ingewijd door de 3008 en 5008.

De Peugeot 3008 en 5008 zijn aan het einde van hun carrière en in 2024 wordt een nieuwe generatie verwacht. Toch hebben deze SUV's de eer om een nieuw hybride aandrijfgeheel in te wijden in de catalogus van de constructeur uit Sochaux.

Het gaat om een mildhybride oplossing met een geëlektrificeerde versnellingsbak met dubbele koppeling. Hij wordt aangedreven door een 48-voltaccu om extra koppel te geven aan de 136 pk sterke PureTech-benzinemotor onder de kap. De technologie maakt zelfs een EV-modus bij lage snelheid mogelijk, tot ongeveer een kilometer.

Voor tijdens het manoeuvreren en het rijden met lage snelheid in stadscentra dus, zoals met een zelfladende hybride. Ook andere modellen in het gamma krijgen deze mildhybride aandrijflijn.

Ook waterstof

Peugeot zet sterk in op plug-in hybrides, van de 308 tot de 508, evenals op de nieuwe 408. Er komen echter ook meer 100% elektrische Peugeots en evoluties van bestaande modellen, met bijvoorbeeld de komst van de e-308 en de update voor de e-208, die een hoger vermogen en een groter rijbereik kreeg.

De brandstofcelbestelwagen e-Expert Hydrogen gaat door, met zijn rijbereik van 400 km op een volle tank H2. Op het salon van Parijs presenteert het merk met de leeuw een elektrische scooter. Deze tweewieler, genaamd e-Streetzone, zal een actieradius hebben van 112 km. De fabrikant kondigt ook een e-408 aan na de eerste helft van 2023. 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten