Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Porsche 911 Speedster gaat in productie

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-10-2018

Op het autosalon van Parijs heeft Porsche zopas de serieproductie van de 911 Speedster aangekondigd voor 2019. Uiteraard wordt het een beperkte reeks. Het prototype in Parijs is Guards Red gekleurd.

Het tweede prototype van de Porsche 911 Speedster, dat in Parijs te zien is, is gelakt in de kleur Guards Red, net zoals de 911 Typ G Speedster uit 1988, en kondigt meteen aan dat er een productieversie komt. De constructeur wil het model nog in het eerste semester van 2019 op de markt brengen. Er worden slechts 1.948 exemplaren van gebouwd, naar het jaar waarin de 356 “Number 1” werd geregistreerd. Deze 911 Speedster krijgt een koetswerk met dubbele bult en is afgeleid van de Carrera 4 Cabriolet, terwijl het chassis is geleend bij de 911 GT3. De vleugels, de motorkap en het kofferdeksel zijn in koolstofvezel gemaakt. De Speedster krijgt verder “Talbot”-achteruitkijkspiegels.

Handgeschakeld

De meer dan 500 pk sterke Flat-6 kan aan 9.000 o/m draaien en is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. De uitlaat van deze Porsche gebruikt titanium buizen en de 21-duimvelgen krijgen een spaakdesign dat verwijst naar de 911 RSR en de GT3-racewagen. Ook de tankdop op de neus verwijst naar de autosport. De productieversie is er als optie met een exclusief “Heritage Design”-pakket waarmee de auto naar wens kan worden gepersonaliseerd met allerlei knipogen naar het verleden van het merk.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten