Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Porsche Taycan: dit is zijn interieur

Geschreven door David Leclercq op 23-08-2019

Porsche stelt geleidelijk aan de definitieve Taycan voor, de eerste elektrische wagen van het merk. Het interieur is het eerst aan de beurt. Opvallend: het dashboard is resoluut digitaal.

Porsche onthult beetje bij beetje zijn Taycan, hun elektrische primeur. Dat alleen al maakt het model een historische mijlpaal. Nu kunnen we voor het eerst een blik werpen op het definitieve interieur. Het dashboard verschilt van de andere Porsche-modellen door zijn grotendeels digitale karakter. Ivo van Hulten, directeur interieurdesign, licht toe dat “het interieur van de Taycan de typische designelementen van het merk combineert met een nieuwe gebruikerservaring. Het imponeert met zijn eenvoudige elegantie.”

Gericht op de chauffeur

Het dashboard is duidelijk naar de bestuurder gericht. Het gebogen en zwevende instrumentenpaneel is het hoogste punt op het dashboard en bestaat uit een gebogen 16,8-inch display met afgerond uiterlijk. De bestuurder kan kiezen uit 4 weergaven: de ‘klassieke’ modus roept de voor Porsche typische afgeronde instrumenten op, de ‘kaart’ modus toont de kaart. De ‘volledige kaart’ laat alle ronde instrumenten weg en tot slot is er de ‘zuivere modus’ die alleen essentiële rij-informatie weergeeft op een minimalistische manier, zoals snelheid, verkeersborden en navigatie.

Ook voor de passagier

Een 10,9 infotaimentscherm maakt het plaatje compleet, net als een optioneel passagiersdisplay. Dat geeft de bestuurder ook gemakkelijk toegang tot de comfortopties van de Taycan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten