Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Elektrische RAM 1500 REV wordt concurrent Ford F-150 Lightning

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-02-2023

De Revolution BEV Concept gaat in de loop van 2024 in productie als RAM 1500 REV. De elektrische pick-up wordt een directe concurrent voor de Ford F-150 Lightning.

Er is altijd een verschil tussen de conceptstudie en het uiteindelijke productiemodel, toch valt het uiteindelijke koetswerkontwerp van de RAM 1500 REV een beetje tegen. Andere koplampen en aangepaste velgen, veel verder gaan de optische veranderingen niet. De leuke designvondsten van de conceptcar werden haast allemaal geschrapt.

LEES OOK – Getest: Ford F-150 Lightning Extended Range (2022) - AutoGids

Nu goed, dat heeft de Ford F-150 Lightning – toch de grote concurrent van de RM 1500 REV – evenmin tegengehouden om meteen commercieel succesvol te zijn.

2024 RAM 1500 REV

Specificaties en rijbereik RAM 1500 REV

De RAM 1500 REV komt het gamma van de Amerikaanse constructeur pas in de loop van 2024 versterken, het moment waarop ook de definitieve specificaties van de elektrische pick-uptruck bekendgemaakt zullen worden. Het blijft dus raden naar het systeemvermogen van de twee elektromotoren en naar de capaciteit van het accupakket.

We weten wel dat de batterij een spanning van 800 volt heeft en kan snelladen tot 350 kW, wat wil zeggen dat 10 minuten volstaan om een rijbereik van 160 kilometer bij te laden. De RAM 1500 REV staat op het STLA-platform van Stellantis en belooft een rijbereik van een 500-tal kilometer. De Amerikaanse constructeur stelt bovendien dat zijn elektrische pick-up marktleider wordt op het gebied van sleep- en laadvermogen. Wait and see...

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten