Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Smart Fortwo Cabrio wordt elektrisch

Verwachte lancering : 01-07-2017

Geschreven door Laurent Norro op 22-06-2017

Na de Fortwo en Forfour Electric Drive gaat Smart nu ook een elektrische Fortwo Cabrio lanceren. Met de haren in de wind geraak je 160 kilometer ver.

Binnenkort vult Smart zijn gamma aan. De stadsautobouwer heeft namelijk net de eerste beelden onthuld van de elektrische Fortwo Cabrio. Dat is samen met de Citroën e-Méhari de enige elektrische cabrio op de markt sinds de Tesla Roadster uit productie ging. Rijden met de haren in de wind en met respect voor de natuur, beter wordt het niet.

Personaliseerbaar

Uiterlijk verschilt het model nauwelijks van de Fortwo Cabrio met verbrandingsmotor. Standaard pakt hij uit met ‘Electric Drive’-stickers, maar Smart laat verstaan dat je hem naar wens kan laten personaliseren via Brabus tailor maide. Dankzij dat departement kunnen klanten hun wildste dromen waarmaken.

Tot 22 kW

Onder het kleedje van de Fortwo Cabrio Electric Drive schuilt een elektromotor met 80 pk en 160 Nm. De topsnelheid is begrensd op 130 km/h. Via een wallbox of laadpaal van 22 kW laat de 17,6 kWh kleine lithium-ionbatterij zich herladen in minder dan 45 minuten. Aan een gewoon stopcontact moet je 6 uur geduld koesteren voor je weer een theoretisch rijbereik van 160 kilometer haalt. En om zo ver te geraken, is het verstandig om in de rijmodus Eco te rijden. De Cabrio kost ongeveer 28.000 euro voor aftrok van de nodige fiscale stimuli.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten