Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Elektrische Solterra is de Toyota bZ4X van Subaru

Verwachte lancering : 01-07-2022

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-11-2021

De nieuwe Subaru Solterra is een 100% elektrische cross-over die nauw verwant is met de Toyota bZ4X. De leveringen starten in de tweede helft van 2022.

Overzicht :

Het partnerschap tussen Subaru en Toyota dat eerder resulteerde in de GT/GR86 en de BRZ, leidt nu tot een gezamelijk ontwikkelde SUV met een 100% elektrische aandrijving. Op wat esthetische details en de logo's na is de Subaru Solterra immers een doorslagje van de nieuwe Toyota bZ4X. Ze bouwen allebei op het E-TNGA-platform en zullen allebei beschikbaar zijn met voor- of met vierwielaandrijving. Toyota nam de ontwikkeling van de elektrische aandrijflijn voor zijn rekening, Subaru was verantwoordelijk voor het 4x4-systeem X-Mode met zogeheten Grip Control-technologie.

Het koetswerk van de Subaru Solterra is verschillend van dat van de Toyota bZ4X, al blijven de visuele veranderinge beperkt tot de lichtblokken en de bumperschilden. Het interieur is wel zowat een-op-een overgenomen.

2022 Subaru Solterra EV SUV

Rijbereik

Net zoals de Toyota bZ4X komt de elektrische Subaru Solterra met een batterijpakket van 71,4 kWh, wat resulteert in een rijbereik tot 450 kilometer. Je hebt de keuze tussen een voorwielaangedreven variant met enkele elektromotor, goed voor een vermogen van 204 pk voor een een maximaal koppel van 265 Nm. En een vierwielaangedreven Subaru Solterra, met twee elektromotoren die een systeemvermogen van 217 pk en een gecombineerd maximumkoppel van 336 Nm beloven. De geïntegreerde wisselstroomlader is beperkt tot 6,6 kW, terwijl de Solterra bij snel gelijkstroomladen tot 150 kW aankan.

De Subaru Solterra is 4,7 meter lang, 1,85 meter breed en 1,65 meter hoog, beschikt over een wielbasis van 2,85 meter en zet 1.930 kilogram op de weegschaal. De vierwielaangedreven variant weegt iets meer dan 2 ton. De Belgische leveringen staan gepland voor de tweede helft van 2022.

2022 Subaru Solterra EV SUV

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten