Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Suzuki Swift Sport: 970 kilo en 140 pk

Verwachte lancering : 01-01-2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-09-2017

De Suzuki Swift Sport weegt minder dan een ton en profiteert van zijn 1.4 BoosterJet van 140 pk en 230 Nm voor een dynamisch rijgedrag. Zijn interieur is sportief aangekleed.

De derde generatie van de Suzuki Swift Sport is ontwikkeld voor speelse capriolen. De Japanse stadsauto werd in Frankfurt voorgesteld na een heuse shocktherapie: lager gewicht, meer koppel, stroomlijnhulpmiddelen, semi-kuipstoeltjes, rode tellers en een herwerkt chassis. En het lakpallet zit vol levendige kleuren. Het hart van de sportieve berline is een 1.4 BoosterJet met 140 pk en 230 Nm. Deze rechtstreeks ingespoten turboviercilinder is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak.

Light

De voorwielaandrijver ging op een streng dieet om zijn gewicht onder het ton te krijgen. Door 80 kilo af te slanken komt hij uit op 970 kilo. De Japanse ingenieurs hebben ook aan de ophanging van de Swift gewerkt, met Monroe-schokdempers vooraan voor meer stabiliteit, stijfheid en een meer dynamische respons op de wensen van de bestuurder. Ze moeten ongetwijfeld ook de trekkracht verzekeren. Helaas geeft Suzuki nog geen details over de prestaties van de nieuwe Swift Sport.

Sportief kleedje

Hij onderscheidt zich van de andere Swifts door zijn exclusieve front met een radiatorrooster in honingraatmotief. De nieuwe bumper duwt de neus verder naar voren. De Swift Sport onderscheidt zich verder door zijn 17-duimvelgen en zijn zwarte stroomlijnelementen en dakstijlen. De passagiers zitten in semi-kuipstoeltjes. Rood accentueert bepaalde elementen van de cockpit en de tellers. Het contrasteert met pianozwart en een paar verchroomde details. Deze sfeer moet “de beleving van de bestuurder stimuleren”.

Veiligheid

Suzuki is niet vergeten om zijn stadsauto uit te rusten met een modern veiligheidsaanbod. Zo heeft hij een obstakeldetectie, een actieve snelheidsregelaar en een automatisch remsysteem. Als optie kan je een spoorassistent, inslaapdetectie en automatische grootlichten toevoegen. Verder is de Swift ontwikkeld om het risico op verwondingen aan voetgangers tot een minimum te beperken. Tot slot dient een 7-duims aanraakscherm voor de bediening van het infotainmentsysteem dat compatibel is met Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten