Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Deze Toyota Yaris wil eigenlijk een Jaguar zijn

Geschreven door Klaas Janssens op 21-02-2023

De Mitsuoka Viewt Story lijkt op een klassieke Jaguar die te warm gewassen is, maar eigenlijk is het een hedendaagse Toyota Yaris.

Merkwaardige jongens, die Japanners. En dat is een compliment, toch als we aan de speciale editie van de reeds redelijk speciale Toyota GR Yaris denken. Nu we het toch over de Toyota Yaris hebben: wat dacht je van de nieuwe Mitsuoka Viewt Story?

De vorige generaties van de Mitsuoka Viewt Story baseerden zich nog op de Nissan Micra, maar voor het nieuwe model fungeert de Toyota Yaris als donormodel. Aan het concept wordt nauwelijks geraakt, want de hedendaagse stadswagen wordt opnieuw omgetoverd tot een ouderwets ogende klassieker met een door Jaguar geïnspireerde frontsectie.

Mitsuoka Viewt Story Toyota Yaris

Hoeveel kost die Mitsuoka Viewt Story?

Aan de technische basis van de Toyota Yaris wordt niet geraakt, eigenlijk beperkt Mitsuoka zich tot het plaatsen van een bodykit. De hele voorzijde wordt geruild voor een 7 centimeter langer Jaguar-smoeltje, wat ook aanpassingen aan de motorkap en de spatborden impliceert. De ronde achterlichten, de chroomstrips en de velgen maken het retromoderne feestje compleet.

Ook het interieur van de Mitsuoka Viewt Story wordt onder handen genomen, al gaan de modificaties daar minder ver dan die aan het koetswerk van de Toyota Yaris. De bekleding van de stoelen, de deuren en het dashboard wordt immers geruild voor een beige materiaal dat beter bij het klassieke koetswerkdesign past. De Japanse prijs van dit alles? Omgerekend een dikke 21.000 euro.

Mitsuoka Viewt Story Toyota Yaris

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten