Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Fiat 500 Spiaggina: concept voor productie en speciale reeks

Geschreven door Klaas Janssens op 06-07-2018

Van de oorspronkelijke Fiat 500 bestonden destijds heel wat afgeleiden, waaronder de mooie Spiaggina-strandwagen uit 1958. 60 jaar later wordt deze topless-versie weer tot leven gewekt via een conceptcar en een speciale reeks.

Even terugspoelen naar 1958, naar de eerste in een lange rij speciale versies op basis van de Fiat 500. Die werd de Jolly gedoopt, of Spiaggina in schoon Italiaans. Nu 60 jaar later komt de Italiaanse constructeur met een gelijknamige conceptstudie, ontworpen door Pininfarina en gebouwd door Garage Italia. Het in het Volare Blue en Perla White uitgevoerde koetswerk combineert een verlaagde voorruit met een opengewerkte achterpartij, een rolbeugel en retrovelgen. Ook het Foglizzo-lederen interieur hult zich in het blauwwit, op de vloer hinten kurken panelen naar de teakhouten afwerking van een zeilboot. Bovendien heeft deze 500 een mini-douche aan boord.

Beperkte oplage en speciale reeks

De conceptcar vormt de basis voor een beperkte serieproductie van de Spiaggina by Garage Italia, waarbij je de keuze hebt tussen de klassieke of de verlaagde voorruit van de showauto. Die Spiaggina dient ook als basis voor een zoveelste speciale editie van de Fiat 500C. Beperkt tot 1.958 stuks, een knipoog naar het geboortejaar van het originele model. Het koetswerk hult zich in het Volare Blue, krijgt een beige softtop en vintage 16-duimsvelgen. Verder noteren we zijdelingse beschermstrips met 500-logo, de verchroomde behuizingen van de buitenspiegels en het nostalgische “Spiaggina '58”-opschrift op de achterkant. De Fiat 500C “Spiaggina ‘58” is verkrijgbaar als 69 pk sterke 1.2-benzine.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten