Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Hyundai i30 Fastback: binnenkort als N!

Geschreven door Jean-François Christiaens op 30-07-2018

Hyundai maakt een einde aan de geruchten en bevestigt de komst van de i30 N als Fastback. Die sportieveling zou nog dit jaar zijn debuut maken.

De vijfdeursversie van de Hyundai i30 N krijgt weldra het gezelschap van de Fastback. Die rekent op het gekende aandrijfgeheel, dus op een direct ingespoten 2 liter-turbobenzine met een vermogen van 250 pk. Of van 275 pk, als je opteert voor het Performance Pack. Naast extra power krijgt de i30 N dan ook een elektronisch gestuurd sperdifferentieel tussen de aangedreven voorwielen, een voller klinkend uitlaatsysteem en een Rev-Matchingfunctie voor de handgeschakelde zesversnelllingsbak. Binnenkort zou Hyundai ook een gerobotiseerde schakeloptie met dubbele koppeling introduceren.

Momenteel ondergaat de nog in camouflagetape gestoken Hyundai i30 N Fastback ontwikkelingswerk op en rond de Nordschleife van de Nürburgring. We komen er in elk geval heel binnenkort meer over te weten, want Hyundai belooft dat de i30 Fastback N in oktober wordt onthuld op het salon van Parijs.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten