Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / VW I.D. Buzz Cargo: nostalgische bestelwagen

Geschreven door Valentin Delchambre op 24-09-2018

VW heeft de bestelwagenversie onthuld van zijn I.D. Buzz. Die belooft een rijbereik van liefst 550 kilometer, het grootste van het toekomstige elektrische gamma van VW.

Met de komst van de e-Crafter wordt het bestelwagengamma van Volkswagen wat schoner. En ook het toekomstige zuiver elektrische I.D.-gamma van VW krijgt een bestelversie: de I.D. Buzz Cargo. Die is afgeleid van de vorig jaar voorgestelde I.D. Buzz met zijn nostalgische lijnenspel, dat is geïnspireerd op dat van de T1 en de conceptcar Microbus uit 2001.

Zelfrijdend

De Buzz Cargo is uitgerust met het volledig autonome rijsysteem VW I.D. Pilot. De bestuurder duwt een paar seconden op het stuurwiel en de stoelen draaien om, zodat men zich met andere dingen kan bezighouden dan de weg in de gaten houden.

Intelligent

Het prototype is ongeveer zo groot als een Transporter. Het belooft een nuttig laadvermogen van 800 kilo. De binnenruimte is toegenomen dankzij een 106 millimeter langere achteroverhang. Voorin staan drie stoelen, waarbij de middelste kan worden omgevormd tot een kantoor met geïntegreerde tablet. Het instrumentenbord zet in op augmented reality-weergave op de voorruit. De rest wordt bediend via een aanraakvlak op het stuurwiel en via de tablet, die kan worden losgemaakt als I.D. Pilot actief is.

Prestaties

De conceptcar geeft 198 pk door aan de 4 wielen en haalt een begrensde topsnelheid van 160 km/u. Hij is er met twee batterijen: een kleine van 48 kWh die zich op een kwartier laat laden aan een 150 kW-lader en een van 111 kWh, die een half uur aan de snelstekker moet drinken. De productieversie van de I.D. Buzz Cargo is nog niet officieel onthuld, maar zou in 2021 op de markt komen, een jaar voor de I.D. Buzz.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten