Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW 3.0 CSL in kunstige verpakking

Geschreven door Kevin Kersemans op 28-06-2022

M-baas Frank Van Meel heeft op Instagram enkele foto's gedeeld van de 3.0 CSL, een gelimiteerde reeks op basis van de BMW M4 CSL die de 50e verjaardag van BMW's sportieve afdeling kracht moet bijzetten.

Dat BMW's M-afdeling in 2022 zijn 50e verjaardag viert, zal je wellicht niet ontgaan zijn. En dat er nog iets speciaals zat aan te komen na de langverwachte en vorige week eindelijk onthulde BMW M3 Touring, was ook al bekend. Frank Van Meel, de Nederlander die sinds 1 november aan het hoofd staat van BMW M, lichtte alvast een tipje van de sluier op Instagram.

Hij deelde er foto's van de 3.0 CSL, een speciale reeks van de vorige maand getoonde M4 CSL die een eerbetoon moet brengen aan de 'E9' 3.0 CSL uit de jaren 70. Op de beelden valt ondanks de kunstige wrap te zien hoe het tribute model nog bredere spatborden heeft dan de M4 waarop hij gebaseerd is, en tevens voorzien is van een specifieke dak- en kofferspoiler. Ook de achterbumper en het kofferdeksel zijn anders, want de nummerplaat verhuisde naar beneden, zoals bij een 8-Reeks.

LEES OOK BMW viert 50 jaar M met speciaal logo, maar er is meer...

Van de 3.0 CSL, waarvan de drielitermotor voor de gelegenheid opgevoerd zou zijn tot 600 pk, zouden slechts 50 exemplaren gebouwd worden, met een behoorlijk stevig prijskaartje – de genoemde bedragen gaan van 600.000 tot 750.000 euro. Niet voor de doorsnee BMW (M)-liefhebber dus...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franciscus van Meel (@franciscusvanmeel)

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten