Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Comeback Volkswagen Scirocco: als VW-broertje van de Cupra DarkRebel?

Geschreven door Klaas Janssens op 23-02-2024

De Volkswagen Scirocco staat voor een comeback als een elektrische sportwagen die zijn technische basis deelt met de Cupra DarkRebel.

Geen betere manier om de elektrische transitie te vereenvoudigen dan het teruggrijpen naast bekende namen uit het verleden. Lancia doet het met de Delta en de Gamma, Opel met de Frontera en de Manta, en Renault met de R4 en R5.  En ook Volkswagen denkt eraan om een oude naam op te vissen, want de Scirocco zou een comeback maken.

VW Scirocco (1974)

De eerste generatie van de VW Scirocco stamt uit 1974 en de tweede uit 1982, op de technische basis van de Golf bouwende sportcoupés met een koetswerkontwerp van Giorgetto Giugiaro. In 2008 keerde het model terug en ook die derde generatie was nauw verwant met de Volkswagen Golf. Wat Wolfsburg van plan is met de nieuwe VW Scirocco blijft koffiedik kijken.

VW Scirocco

Maar als we de vanuit het Verenigd Koninkrijk over het Kanaal klinkende geruchten mogen geloven, dan zou die nieuwe Volkswagen Scirocco een elektrische sportcoupé worden die nauw verwant zal zijn met de Cupra DarkRebel. Er is zelfs sprake van een nieuwe Audi TT op diezelfde EV-basis. Die elektrische sportwagen zouden hun platform kunnen delen met de nieuwe Porsche Cayman die momenteel ontwikkeld wordt.

Bron: AutoCar

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten