Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / IAA 2023 | Cupra DarkRebel wordt werkelijkheid

Geschreven door Kevin Kersemans op 04-09-2023

In het kader van het salon van München heeft Cupra een fysieke versie voorgesteld van de DarkRebel, een conceptcar voor een elektrische shooting brake die tot dusver enkel virtueel bestond.

In april van dit jaar onthulde Cupra de DarkRebel, een virtuele conceptcar die enkel bestond in de Metaverse en die het resultaat was van de inbreng van de fans van de Spaanse Seat-dochter via de zogenaamde Hyper Configurator. Ondertussen hebben ze in Martorell niet stilgezeten en heeft Cupra op de Volkswagen Group Night aan de vooravond van de IAA van München een fysieke conceptcar onthuld die volledig is gebouwd naar zijn virtuele evenbeeld en die nog tot 10 september te zien zal zijn voor bezoekers van het salon.

De Cupra DarkRebel neemt de vorm aan van een shooting brake met scherpe lijnen en biedt slechts plaats aan twee inzittenden – met wat goede wil kun je er in profiel een Spaanse Ferrari 812 Superfast in zien, of een spirituele opvolger voor de Volkswagen Scirocco. De conceptcar valt echter ook op met zijn aparte buitenmaten. Hij is namelijk slechts 4,5 meter lang, maar wel 2,2 meter breed en slechts 1,3 meter hoog. Hij zou dus moeilijk in een parkeervak passen, maar ook op een ondergrondse parking zou hij problemen opleveren, want je hebt een vrije hoogte van 2,2 meter nodig om de deuren te kunnen openen.

LEES OOK – Virtuele Cupra DarkRebel al 270.000 keer geconfigureerd

Lichtspel

Zowel aan de buitenkant als binnenin is de DarkRebel opgebouwd rond een centrale ruggengraat die de nodige stijfheid moet verzekeren, zoals de kiel van een zeilboot. Veel aandacht ging echter uit naar de verlichting. Zo is niet alleen het merklogo verlicht, maar pakt de conceptcar ook uit met een nieuwe signatuur voor de dagrijlichten, bestaande uit verschillende driehoeken. Ook binnenin speelt licht een belangrijke rol. Zo worden de "emoties en de ervaringen van de inzittenden geboost door lichteffecten".

Zelfs delen van het stuur, dat overigens een bijzondere vorm heeft, zijn verlicht. De kleur van de verlichting hangt af van de gekozen instelling – Square, Cube of Infinite – die overigens ook een invloed hebben op de buitenkant van de auto en op de geluidseffecten.

In tegenstelling tot de Cupra UrbanRebel, die in productie zal gaan als Raval, zal de DarkRebel wellicht geen rechtstreeks productievervolg kennen, maar verschillende designelementen zullen we wellicht zien terugkeren in toekomstige modellen van het merk. Afwachten dus...

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten