Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: nieuwe Volkswagen Passat Variant

Geschreven door Kevin Kersemans op 30-08-2023

Morgen, op 31 augustus 2023, onthult Volkswagen de nieuwe generatie van de Passat, die bij ons enkel nog zal bestaan als Variant. Maar dankzij een lek op het internet weten we vandaag al hoe die eruit zal zien.

Een tijdje geleden stuurde Volkswagen foto's de wereld in van gecamoufleerde testprototypes van de negende Passat-generatie, waarop we al konden afleiden dat die de vorm zal aannemen van een uit de kluiten gewassen Golf. De Variant dan toch, want bij ons zal de Passat enkel nog te koop zijn met een breakkoetswerk. De officiële onthulling is gepland voor morgen, 31 augustus, maar dankzij de website germancarforum.com krijgen we de grote break nu al te zien zonder psychedelische wrap.

Daaruit blijkt dat de nieuwe Passat qua design aansluit bij de vorige week ook al gelekte nieuwe Tiguan. Zo is hij net als die laatste achteraan voorzien van een ledstrip tussen de lichtblokken. Of dat ook vooraan het geval is, zoals bij onder andere de ID.7 (zeg maar de elektrische tegenhanger van de Passat), is niet helemaal duidelijk op de foto. De voorbumper vertoont alleszins veel gelijkenissen met die van de toekomstige Tiguan, want ook hier zien we opvallende air curtains aan weerszijden en daartussenin brede horizontale lijnen in chroom. Meer info dus morgen, evenals foto's van het interieur – dat misschien wel gelijkenissen zal vertonen met dat van de nieuwe Superb dat eerder vandaag officieel onthuld werd.

LEES OOK – Wat weten we al over de nieuwe Volkswagen Passat?

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten