Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / BYD: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 05-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: BYD

BYD heeft zijn gamma in 2023 – het eerste volledige jaar voor het Chinese merk in Europa en ook in België – van drie naar vijf modellen uitgebreid. Het dealernet groeit ook verder. Begin vorig jaar was er enkel in Brussel een echte showroom, midden 2023 kwamen er daar ook bij in Antwerpen en Gent en intussen is het merk in elke provincie vertegenwoordigd. De middelgrote Atto 3 is vooralsnog de populairste van de jonge familie, het gamma telt daarnaast nog de compacte Dolphin, de grote Han en Tang en sinds kort ook de Seal. De Belgische invoerder verwacht dat die sportief gelijnde berline snel de populairste van de hoop wordt. Er wordt daarbij ook op de fleetmarkt gemikt; met een volledig elektrisch gamma is dat haast vanzelfsprekend.

NA ÉÉN JAAR BELGISCHE IS BYD AL IN ALLE PROVINCIES VERTEGENWOORDIGD.

2024 BYD Seal U

Ook Seal U

Dit jaar wordt het aanbod nog verder uitgebreid met de Seal U, een middelgrote elektrische SUV. BYD hoopt met de combinatie van veel zit- en kofferruimte enerzijds en een scherpe prijs anderzijds ook op de markt van de particulieren nogal wat gezinnen te kunnen overtuigen. Met een lengte van net geen 4,80 meter wordt de Seal U een concurrent voor een succesnummer als de Tesla Model Y. Van enkele andere modellen neemt hij onder meer het draaibare infotainmentscherm over.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten