Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Vernieuwde VW ID.4 en ID.5 winnen aan power en rijbereik, maar worden niet duurder

Geschreven door Klaas Janssens op 11-10-2023

Volkswagen vernieuwt zowel de VW ID.4 als de daarop gebaseerde VW ID.5 met een update die de elektrische SUV's zegent met een nieuwe multimediamodule, met meer power en met een groter rijbereik. Aan de prijs wordt niet geraakt.

De technische updates die Volkswagen ontwikkelde voor de nieuwe VW ID.7 vinden nu ook hun weg naar de ID.4 en de ID.5. Dan hebben we het in de eerste plaats over de nieuwe multimediamodule, die een display van 12,9 inch combineert met snellere software en een herwerkte interface met aangepaste menustructuur.

Ook de Digital Cockpit, de IDA-stemassistent en het multifunctionele stuurwiel krijgen een update, terwijl de sliders waarmee je de airco en het volume regelt voortaan verlicht zijn. De schakelmodule bevindt zich niet langer aan de zijkant van de tellerpartij, maar verhuist naar de stuurkolom. De vernieuwde VW's ID.4 en ID.5 zullen optioneel ook uit te rusten zijn met een 480 W sterke geluidsinstallatie van Harman Kardon.

New VW ID.4 / ID.5 Update 2024

Meer power, groter rijbereik, sneller laden

De Pro- en GTX-varianten van de Volkswagen ID.4 en ID.5 adopteren de nieuwe EV-aandrijflijn van de VW ID.7, die een efficiëntere elektromotor combineert met een aangepast batterijpakket. En dat bezorgt de elektrische SUV's naast meer power ook een groter rijbereik. 

De nieuwe elektromotor bezorgt de VW ID.4 Pro en ID.5 Pro een systeemvermogen van 210 kW/286 pk, goed voor een winst van 60 kW. Nog significanter is het toegenomen koppel, dat stijgt van 310 naar 545 Nm! De accupakket behoudt zijn capaciteit van 77 kWh, maar het rijbereik neemt toe tot 550 kilometer (ID.4) of zelfs 556 kilometer (ID.5). De snellaadsnelheid blijft 135 kW, behalve voor de 4Motion-versies met twee elektromotoren - die halen nu 175 kW, goed voor 178 km in 10 minuten.

De vierwielaangedreven GTX-sportversie van de Volkswagen ID.4 en ID.5 ziet zijn vermogen stijgen van 299 naar 340 pk, power die ervoor zorgt dat de elektrische SUV's aan 5,4 seconden genoeg hebben om van 0 naar 100 km/u te sprinten. De ID.4 Pure 52 kwh blijft 170 pk sterk, maar kan nu wel wat sneller laden (van 110 naar 115 kW).

New VW ID.4 / ID.5 Update 2024

Prijs vernieuwde VW ID.4 en ID.5 (2024)

Je kan de vernieuwde VW ID.4 en ID.5 reeds bestellen. Zonder meerprijs, want Volkswagen raakt niet aan de prijzen van de elektrische SUV's.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten