Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario: facelift en 10 pk extra

Geschreven door Kevin Kersemans op 13-04-2023

Alfa Romeo viert de honderdste verjaardag van zijn Quadrifoglio-badge met een speciale reeks van de Giulia en Stelvio die de facelift van de reguliere versies overneemt en uitpakt met een tot 520 pk opgeschroefd vermogen.

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio kregen een tijdje geleden een lichte facelift met onder meer andere lichtblokken en bijgewerkte technologie, maar de Quadrifoglio-topversies moesten nog wat langer door het leven blijven gaan met hun oubollige xenonkoplampen. Daar komt nu verandering in met de 100° Anniversario-reeks die het merk van beide modellen introduceert om de honderdste verjaardag van zijn Quadrifoglio-badge te vieren.

Op 15 april 2023 is het namelijk honderd jaar geleden dat ene Ugo Sivocci aan de start van de Targa Florio verscheen met een klavertje vier op zijn Alfa Romeo RL, waarmee hij de legendarische race prompt won. Sindsdien prijkt de geluksbrenger op heel wat competitiewagens van Alfa Romeo en mettertijd ook op de sportieve topversies van de productiemodellen.

LEES OOKAlfa Romeo Giulia Quadrifoglio - The Incredible Hulk

2x 100 exemplaren

De Quadrifoglio 100° Anniversario is een exclusieve beperkte reeks: zowel van de berline als van de SUV zullen slechts 100 stuks worden gebouwd, die uiteraard voorzien zullen zijn van de nodige emblemen op het koetswerk en in het interieur.

Belangrijker is echter dat ze de faceliftkenmerken van de "gewone' Giulia en Stelvio overnemen, met name de kenmerkende 3x3-koplampen met matrix-ledtechnologie en de volledig digitale instrumenten, die hier naast Evolved, Relax en Heritage nog een vierde weergavemogelijkheid krijgen (Race).

520 pk

Maar daar blijft het niet bij, want voor de gelegenheid werd het al niet misse vermogen van de 2,9 liter grote biturbo-V6 met Ferrari-invloeden nog wat opgevoerd, van 510 naar 520 pk (wat natuurlijk niet zoveel is als de 540 pk waarop de hyperexclusieve Giulia Quadrifolgio GTA(m) mee kon uitpakken).

Voor de rest zijn de Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario te herkennen aan hun goudkleurige remklauwen en aan het zichtbare carbon voor de grille en de buitenspiegelbehuizingen. De speciale reeks is te krijgen in de koetswerkkleuren Rosso Etna, Verde Montreal en Nero Vulcano, maar het prijskaartje is nog niet bekend.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten