Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Audi waagt zich op glad ijs met speciale e-Tron GT

Geschreven door Frédéric Kevers op 14-09-2023

Een beetje verwarrend, deze ICE-versie van elektrische Audi e-Tron GT. Het blijkt geen verwijzing naar een eventuele verbrandingsmotor, maar naar de in Zell Am See georganiseerde GP ICE Race.

De Audi e-Tron GT Ice Race Edition viert de veertigste verjaardag van quattro GmbH, al schuilt de sportafdeling van de Duitse constructeur sinds 2016 onder de paraplu van Audi Sport GmbH. Nu goed, een feestje is een feestje. En er wordt gevierd met een tot 99 exemplaren reeks die verwijst naar de historische GP Ice Race in het Oostenrijkse Zell am See, tegenwoordig een op het ijs georganiseerd event waarop de Volkswagen-groep verzamelen blaast.

Aan het aandrijgeheel van de Audi e-Tron GT raakt deze Ice Race Edition niet. De twee elektromotoren blijven goed voor een systeemvermogen van 598 pk, wat volstaat om deze eleketrische auto in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u te jagen - toch als het ijs er niet te glibberig bijligt.

De focus bij deze gelimiteerde reeks ligt op de speciale aankleding. Zoals het in Florett Silver Metallic gespoten koetswerk dat getooid wordt met allerlei stickers en met paarse designdetails.  Ook door het interieur waait er een ijskoude wind. Er is sprake van een zwarte aankleding die leder met alcantara combineert en die zilveren contrasttinten mixt met paarse highlights. Ook de achtergrond van de MMI-interface is anders op deze Audi RS e-Tron GT Ice Race Edition.

2023 Audi RS e-tron GT Ice Race Edition

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten