Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Ford Focus MHEV: elektrische booster

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-06-2020

Na de aankondiging op het salon van Brussel is de mild hybride Ford Focus nu verkrijgbaar. Zijn 1.0 EcoBoost krijgt een kleine elektrische boost om zijn CO2-uitstoot te verminderen en een beetje sneller te accelereren.

Net zoals de Fiesta wordt de Focus nu beschikbaar als MHEV, ofwel mild hybride. De starter-generator op het 48 V-systeem van de auto werkt samen met de drukgevoede 1.0 EcoBoost. Ford biedt de oplossing aan in twee vermogensversies: 125 en 155 pk. De kleine elektrische boost geeft 24 Nm aan extra koppel bij het accelereren. Bovendien wordt het turbogat verkleind. Ford kondigt aan dat de Focus met deze milde hybridisatie een WLTP-verbruik voorlegt van 5,1 l/100 km, wat overeenkomt met 115 g/km CO2.

Digitalisering

De Focus heeft ook recht op enkele kleine updates aan boord. Zo beschikt de MHEV over een digitale tellerpartij van 12,3 duim. Dit scherm geeft ook informatie over de werking van de hybride module. Tenslotte krijgen de berline en de break een 4G-modem voor de geconnecteerde diensten, bijvoorbeeld voor de veiligheidssystemen. De auto kan de bestuurder waarschuwen voor potentieel gevaar dankzij realtime meldingsysteem voor de verkeersomstandigheden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten