Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Ford Focus ST wordt beetje RS dankzij Track Pack

Geschreven door Klaas Janssens op 26-09-2022

Van een echte RS-versie is jammer genoeg geen sprake, maar dankzij het Track Pack krijgt de Ford Focus ST wel wat extra edge.

Dat de huidige generatie van de onlangs vernieuwde Focus verstoken blijft van een echte RS-variant blijft een harde dobber, maar dankzij het Track Pack voor de Ford Focus ST wordt de leuke hot hatch toch een beetje hardcore. Het gaat immers om een pakketje upgrades die ervoor zorgen dat deze snelle jongen nog wat sneller gaat. Denk aan de Ford Fiesta ST Edition.

Aan het aandrijfgeheel wordt niet geraakt. De Ford Focus ST Track Pack wordt nog steeds aangedreven door bekende, 280 pk en 420 Nm sterke 2,3 liter-turbobenzine, maar wel enkel en alleen in combinatie met de manuele zesversnellingsbak. Het Track Pack kan je evenmin krijgen op de Ford Focus ST Clipper.

Het Track Pack voor de Ford Focus ST wordt verkrijgbaar vanaf november 2022.

Overzicht upgrades Track Pack

Koetswerk

De Ford Focus ST Track Pack herken je aan de in hoogglans uitgevoerde koetswerkdetails, aan de zwarte contouren rond het ST-logo en aan de met rode remklauwen gevulde 19-duimsvelgen. Het Track Pack kan je dus enkel krijgen op de vijfdeursversie van de Ford Focus ST. 

2022 Ford Focus ST Track Pack

Velgen, banden en remmen

Die via een speciaal proces vervaardigde 19-duimsvelgen van het Track Pack zijn 10% lichter dan de standaard op de Ford Focus ST bevestigde wielen. Ze worden omgord door kleverige Pirelli P Zero Corsa-banden en gevuld met de aan stamina aangepaste Brembo-remmen, met een grotere diameter voor de schijven vooraan (330 mm).

2022 Ford Focus ST Track Pack

Ophanging

Extra testwerk op de Lommel Proving Ground en de Nordschleife van de Nürburgring leverde ook een in samenwerking met KW Automotive ontwikkelde schroefset op, met dempers waarvan je de ingaande demping kan regelen in 12 en de uitgaande zelfs in 16 stappen. De Ford Focus ST met Track Pack staat tevens op 50% stijvere veren en op een met 10 mm verlaagde ophanging.

2022 Ford Focus ST Track Pack

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten