Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Ford S-Max en Galaxy aangepast

Geschreven door Valentin Delchambre op 14-09-2018

Neen, de Ford Galaxy en S-Max worden nog niet vernieuwd. De constructeur geeft zijn eenvolumers wel een paar aanpassingen, vooral om ze aan de nieuwe WLTP-uitstootnorm te laten voldoen.

Nieuwe diesels

Het eerste nieuws komt van de dieselmotoren. De eenvolumers krijgen de nieuwe tweeliter in de neus van de “schone” EcoBlue-generatie, die verkrijgbaar is in drie vermogensversies: 120, 150 en 190 pk, en een biturbo met 240 pk. Deze viercilinder wordt naar keuze gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat.

Overal schermen

Het instrumentenbord wordt half digitaal via een scherm van 4 duim. Het infotainmentscherm van zijn kant groeit tot 10 duim. De Vignale en alle versies die zijn uitgerust met de 240 pk-diesel krijgen bovendien een systeem dat de lawaaihinder vermindert.

Veiliger

Ook de rijhulpsystemen zijn aangepakt. De versies met automaat worden uitgerust met een actieve snelheidsregelaar met “Stop’n Go”-functie. De dodehoeksensoren zijn verbeterd zodat ze tot 18 meter achter de auto kunnen zien of een ander voertuig aan een hogere snelheid nadert. De Galaxy en S-Max zijn uitgerust met nieuwe Clearview-ruitensproeiers, die werken dankzij een aantal stralers op de ruitenwisserarmen zelf.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten