Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Speciale lanceeractie: koop een Hongqi en krijg een gratis privé-chauffeur 

Geschreven door Klaas Janssens op 07-11-2023

Bij de Belgische lancering van de nieuwe Hongqi E-HS9 kondigde invoerder Hedin een opmerkelijke actie aan: wie een exemplaar bestelt, heeft recht op een privé-chauffeur .

Voor de Belgische lancering van de nieuwe Hongqi E-HS9 ging invoerder Hedin Automotive een samenwerking aan met chauffeursbedrijf Get Driven. Wie nu een exemplaar van de elektrische SUV bestelt, krijgt een speciale coupon die je recht geeft op een privé-chauffeur. Met die coupon kan je tot 50 uur rondgereden worden, goed voor een waarde van 1.225 euro. Of hoe de link met Rolls-Royce stiekem in de verf wordt gezet.

Het stevige smoelwerk van de HongqiE-HS9 doet immers aan Rolls-Royce denken. En dat is geen toeval, want het lijnenspel van de Chinese elektro-SUV kwam tot stand onder supervisie van Giles Taylor. Tot 2018 was de Brit nog designhoofd in Goodwood, bij Rolls-Royce.

Specificaties Hongqi E-HS9: vermogen, rijbereik, laden

Het koetswerk van de Hongqi E-HS9 is 5,2 meter lang, 2,01 meter breed en 1,73 meter hoog. Je kan de SUV bestellen als zes- of als zevenzitter en je hebt de keuze tussen drie varianten: de Business, de Executive en de President. Die verschillende uitrustingsniveaus knipogen naar de status die het merk in de Volksrepubliek vroeger genoot, want in China reden enkel hoogwaardigheidsbekleders met Hongqi.

Het elektrische aandrijfgeheel van de Hongqi E-HS9 telt sowieso twee motoren, maar het systeemvermogen en de capaciteit van het accupakket neemt toe wanneer je een uitrustingsniveau klimt. De Business is 436 pk sterk, gebruikt een batterij van 76,5 kWh en geraakt 396 kilometer ver op een lading. Zowel de Executive als de President zijn 551 pk sterk, maar de eerste geraakt 465 kilometer ver dankzij een batterij van 90 kWh en de twee haalt 515 kilometer dankzij een batterij van 120 kWh. Snelladen kan tot 125 kW.

Prijs Hongqi E-HS9: wanneer leverbaar?

Je kan nu reeds bij Hedin Automotive terecht om de nieuwe Hongqi E-HS9 te bekijken. Wie besluit om de elektrische SUV ook te bestellen, zou zijn exemplaar nog dit jaar in het bezit kunnen hebben. En dat vanaf 69.995 euro - niet slecht voor een directe concurrent van de Mercedes EQS SUV... met privé-chauffeur.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten