Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Kia Stonic: mechanische opfrisbeurt

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 05-08-2020

De Kia Stonic wordt slechts drie jaar na zijn marktintroductie alweer bijgewerkt. Grote veranderingen zijn er niet, maar onder de motorkap duikt een nieuwe 1.0-turbomotor op met microhybride ondersteuning.

Wanneer een auto slechts 3 jaar na zijn marktintroductie al een facelift krijgt, gaat die zelden gepaard met ingrijpende uiterlijke veranderingen. De aanpassingen aan het koetswerk van de Stonic zijn licht tot onbestaand, want de designers van het Koreaanse merk hebben enkel het ontwerp van de ledkoplampen van de hoogste uitrustingsniveaus aangepast. Daar zien we voortaan een nieuwe signatuur die bestaat uit vier strepen in de randen van de lichtblokken. Hetzelfde geldt voor het interieur, waar alles identiek blijft met uitzondering van iets grotere schermen: dat in het instrumentenbord groeit tot 4,2 duim, het centrale scherm is voortaan 8 duim groot.

Microhybride

Vooral de mechaniek is onder handen genomen. De Stonic krijgt een nieuwe 1.0-turbobenzinemotor met een milde hybridisering van 48V. Dankzij die technologie kan remenergie worden gerecupereerd en opgeslagen in een kleine batterij, waarna ze kan worden gebruikt om de benzinemotor te ondersteunen en zo verbruik en uitstoot te drukken. De eenliter is er met 100 of 120 pk, telkens in combinatie met een manuele zesversnellingsbak. Als optie is ook een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling verkrijgbaar. De update staat in het laatste trimester van dit jaar in de showrooms.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten