Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Elektrische Skoda Enyaq krijgt meer power, groter rijbereik en extra luxe

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-05-2023

De elektrische Skoda Enyaq en daarop gebaseerde Enyaq Coupé zijn er nu ook als luxueuze Laurin & Klement. Deze nieuwe versie krijgt meer vermogen en een grotere batterij, waardoor het rijbereik oploopt tot 570 kilometer.

Overzicht :

De nieuwe elektromotor en de grotere batterij die Volkswagen aankondigde bij de lancering van de nieuwe VW ID.7 vinden nu ook hun weg naar de Skoda Enyaq en Enyaq Coupé. Ze worden geïntroduceerd op de nieuwe L&K-topversie, een extra luxueus uitrusingsniveau dat verwijst naar de oprichters Laurin & Klement. 

Je herkent de Skoda Enyaq (voortaan zonder het achtervoegsel iV) Laurin & Klement aan de hertekende bumpers en de zilverkleurige designaccenten, binnenin baadt de elektrische SUV in beige of zwart leder. De L&K komt bovendien met extra features die het leven aan boord nog comfortabeler moeten maken.

De L&K-variant van de Skoda Enyaq introduceert ook een nieuwe multimediamodule met verbeterde interface. Dat nieuwe infotainment wordt beschikbaar op alle Enyaq-modellen en blijft dus niet voorbehouden aan de Laurin & Klement.

Skoda Enyaq Laurin & Klement

Sneller laden, groter rijbereik

Bij zijn debuut kan je de nieuwe Skoda Enyaq L&K krijgen als achterwielaangedreven 85 of als vierwielaangedreven 85x. Ongeacht het aantal elektromotoren beschik je over een systeemvermogen van 286 pk. De Skoda Enyaq 85 sprint in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u, de 85x heeft slechts 6,6 seconden nodig om die klus te klaren.

Zoals je reeds kon afleiden uit de naamgeving beschikt de nieuwe Skoda Enyaq Laurin & Klement over een batterijpakket met een nuttige capacteit van 85 kWh (91 kWh nominaal). Dat zorgt ervoor dat het rijbereik van de elektrische SUV opgetrokken wordt tot 570 kilometer.

De nieuwe Skoda Enyaq laat zich ook vlotter laden, want het DC-vermogen wordt verhoogd naar 200 kW. Dan heb je minder dan een half uur nodig om je de batterij van 10 naar 80% bij te laden. Ook interessant: dat accupakket krijgt een voorverwarmfunctie.

2023 Skoda Enyaq Coupé L&K

 

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten